Sushi bowl met quinoa en garnalen

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Deze sushi bowl met quinoa en garnalen is geïnspireerd op de sushi bowl uit het 5 or Less-kookboek van Chicks Love Food. Als, een tikkeltje luie, sushi liefhebsters vonden we dit namelijk een geniaal idee. Gewoon alle ingrediënten van sushi in een kom en klaar! Want dat rollen, aint nobody got time for that. We hebben er natuurlijk wel onze eigen twist aan gegeven. In plaats van witte rijst gebruikten we quiona en in plaats van surimi sticks mooie roze garnaaltjes. Maar het leuke aan dit concept is dat je er echt eindeloos mee kunt variëren! Wat dacht je bijvoorbeeld van zalmsnippers, tonijn en stukjes komkommer? Of serveer het met wat zeewiersalade of edamame boontjes. Heerlijk!

sushi bowl met garnalen Ingrediënten sushi bowl met garnalen

Voor 2 personen

  • 120-150 gram (ongekookte) quinoa
  • 2 nori vellen
  • 1 avocado (in stukjes)
  • 150 gram gekookte garnalen
  • 2 el sesamzaad
  • soja saus

Bereiding sushi bowl met garnalen

  1. Spoel de quinoa goed schoon met lauwwarm water. Breng een pan water aan de kook en kook de quinoa in ongeveer 12 minuten gaar (of zoals aangegeven op de verpakking). Laat goed afkoelen.
  2. Zet een gaspit aan en haal hier een paar keer vluchtig de nori-vellen overheen. Hierdoor worden ze lekker knapperig!
  3. Knip of scheur de nori vellen vervolgens in dunne reepjes.
  4. Rooster in een pan met anti aanbak laag de sesamzaadjes zonder olie tot ze goudbruin kleuren.
  5. Schep de nori snippers door het quinoa mengsel en verdeel dit over twee kommen. Garneer de sushi bowl met de avocado, garnalen en als laatste de sesamzaadjes. Serveer met sojasaus.

sushi bowl met garnalen Enjoy!

Wat is jouw favoriete sushi combinatie? Laat het ons weten in de comments! Leuk voor de inspiratie!

Mare

 

Geef een reactie

2 reacties

  1. Net dit gerecht als lunch op , erg lekker !!
    Mijn vriend houdt normaal niet van quinoa, maar vond dit ook erg lekker!
    Ik had wel nog komkommer stukjes toegevoegd, en de quinoa gekookt in een bouillon, hmmm
    Echt een aanrader en het vult heel erg!