Carrot Cake Truffels

Deze carrot cake truffels maak je niet alleen met dadel en kokos, maar ook met geraspte wortel. Truffels met wortel? Dat klinkt niet heel appetijtelijk, i know. Maar geloof me, deze dadel kokos truffels zijn heel erg lekker! Ik maakte ze als hapje voor een verjaardag en de hele bak ging op. Dus hoppa: daar mijn bewijs. Je proeft vooral de dadels, pinda en kokos. Een hele lekkere combi! Daarnaast zitten deze balletjes stiekem boordevol vitamines en vezels. Als je niet zo van zoet houdt kun je de honing best weglaten, door de dadels zijn de truffels al redelijk zoet van zichzelf.

dadel kokos truffels Ingrediënten Carrot Cake Truffels

voor circa 20 truffels

  • 90 gram geraspte wortel (ongeveer 1 winterwortel)
  • 90 gram amandelmeel
  • 6 Medjool dadels (ontpit en in stukjes)
  • 20 gram kokosrasp
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el honing
  • 1 el pindakaas
  • Extra kokosrasp voor decoratie

Bereiding Carrot Cake Truffels

  1. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een deeg-achtige consistentie. Als het een beetje te droog is kun je een eetlepel water toevoegen. Maar pas op dat het niet te plakkerig wordt!
  2. Schep met behulp van een theelepel kleine hoeveelheden van het mengsel en rol er balletjes van.
  3. Rol de balletjes door de kokosrasp en bewaar ze in de koelkast.

dadel kokos truffels, Carrot Cake Truffels Enyoy!

Mare

Geef een reactie

16 reacties