Quinoa salade met peultjes, sinaasappel en radijs kiemen

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Deze gezonde quinoa salade misstaat zeker niet als voorgerecht tijdens een lekker etentje bij jou thuis. Maar in een grotere versie als lunch of maaltijdsalade doet ‘ie het ook goed!

Vergeten waarom quinoa ook al weer zo gezond is? Je kunt het terug lezen in deze blog.

De radijskiemen geven de salade de bekende pittige smaak van radijs. En ze geven je salade een extra healthy boost doordat de kiemen rijk zijn aan vitamine A, B11 en C. Lees alle details in deze blog.

Ingrediënten quinoa salade met peultjes

Voor 2 voorgerechten of 1 maaltijdsalade

  • 100 gram quinoa
  • 200 gram peultjes
  • 1/2 handsinaasappel
  • 6 radijsjes in dunne plakjes
  • 15 gram geroosterde pompoenpitten
  • 1 pluk radijskiemen

Dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el appel(cider)azijn
  • 1 tl mosterd (grof)
  • 1 tl honing

radijskiemen quinoa salade Bereiding quinoa salade met peultjes

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens goed afkoelen.
  2. Stoom de peultjes zo’n 5 minuten in een stoommandje. Heb je die niet, dan kun je ze ook kort (2 minuten) koken in water. Laat ook dit afkoelen.
  3. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes of partjes.
  4. Rooster de pompoenpitten kort in de pan.
  5. Maak nu de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen met een vork.
  6. Dan nu het bord opmaken: start met de quinoa, vervolgens de peultjes, sinaasappel partjes, radijs plakjes en garneer met de pompoenpitten en het plukje radijskiemen. Vlak voor het serveren giet je de dressing over de salade.

Dat is het! Enjoy!

 

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

-Foto’s gemaakt met Canon EOS 1200D-

 

Geef een reactie

5 reacties

  1. Hm, klinkt onwijs lekker! Lijkt me heel fijn als lunchsalade, die pompoenpitten zijn ook een goed idee voor wat extra crunch. En zo’n soort dressing maak ik ook vaak, smaakt echt overal goed bij 🙂 X