Zoete aardappel salade met avocado

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Met dit mooie weer gaat de BBQ zeker twee keer per week aan! Heerlijk, lekker buiten eten en vis, vlees of groentes grillen op de BBQ. Ik vind het onnodig om bij elke BBQ 5 stukken vlees per persoon te eten. 1 a 2 stukjes vind ik meer dan genoeg. Met een lekkere salade erbij en wat groentes van de grill ben ik ook helemaal tevree! (Heb je mijn blog over gezonde BBQ tips al gelezen?)

Deze zoete aardappel salade at ik onlangs bij een vriendin en vond ik zo lekker, dat ik ‘m zelf al meerdere keren bij mijn eigen BBQ heb gemaakt! Ik deel het recept uiteraard graag met je!

Je kunt de salade serveren als bijgerecht bij een BBQ of diner, maar ook als maaltijdsalade nemen. Dan is het lekker met wat (volkoren) couscous. zoete aardappel salade

Ingrediënten zoete aardappel salade

Voor 4 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 of 2 gele paprika’s
  • 1 avocado
  • ½ zak verse blad spinazie
  • ½ blok feta
  • Handje pompoenpitten
  • Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • Peper, zout

Bereiding zoete aardappel salade

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe dit ook met de paprika.
  3. Meng de aardappel met de paprika en cherry tomaatjes met wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal.
  4. Zet gedurende een half uur in de oven. Haal er uit en laat iets afkoelen.
  5. Maak ondertussen de dressing van 1 deel mosterd en 4 delen olijfolie. Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan.
  6. Start met een laag verse bladspinazie in een grote schaal.
  7. Voeg hierna de gegrilde groentes toe, de avocado in stukjes, de feta in stukjes en de pompoenpitten.
  8. Garneer met de mosterddressing en eventueel wat extra olijfolie.

Geniet ervan! zoete aardappel salade

Er gaan vast nog heel wat BBQ’s komen deze zomer, dus ik ben altijd op zoek naar lekkere, gezonde salade inspiratie. Heb je tips of ideeën, deel het hieronder in de comments. Thanxxxx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties

    1. Hi Maak! Goed dat je het vraagt. Het gaat hier om een 400 gram zak verse bladspinazie. Bij een salade weegt het aantal grammen niet zo nauwkeurig, vooral wat goed voelt voor jou. Groetjes, Lindelotte

  1. Hmmmm, vorige week gemaakt en onze vingers erbij afgelikt. Heerlijk recept. Bedankt voor het delen. De volgende uit het rijtje is ook al uitgekozen.

  2. Ontzettend lekker! Ook mijn carnivoor-man vond het erg lekker. Gisterenavond als maaltijdsalade gegeten (zonder couscous of dressing) en zometeen de rest als lunch. Dank!

  3. Dankjewel voor dit lekkere en makkelijke recept.
    Deze gaat morgen als lunch mee naar m’n werk, met zachte geitenkaas ipv feta.
    Of ie koud ook goed smaakt laat ik zeker nogwel even weten!

    1. Ik zou nog even van mij laten horen hoe dit recept me is bevallen… Nou, daar kan ik kort maar krachtig over zijn: heeeeeerlijk!

      Het is inmiddels al 2x meegeweest als lunch naar m’n werk, wel heb ik wat kleine aanpassingen doorgevoerd. Ik gebruikte zachte geitenkaas en geen dressing.
      Verder bijna alle ingredienten in losse bakjes meegenomen en op’t werk pas gemixt.
      Je had de gezichten moeten kunnen zien van alle collega’s die daar aan hun saaie bammetje-kaas zaten hihihi!

      Ik had voor 1 persoon 2 flinke handen spinazie nog even fijner gescheurd, een halve zoete aardappel en het bovenste deel van een avocado.
      Super super superbedankt voor dit heerlijke recept!!

  4. Hoi!
    Kan je deze salade ook meenemen? is hij koud ook lekker? en kan ik hem dan het beste in de koelkast of gewoon in mn tas bewaren?

  5. Ik heb deze week twee keer een salade gemaakt met rucola, watermeloen, geitenkaas, gegrilde nectarine en een dressing van olijfolie en honing. HEERLIJK!

    1. Hoi Evelien,
      Dat kan zeker ook hoor! Maar ik maak de salade vaak al vooraf, want tijdens het BBQ’en heb ik niet echt plek meer op de BBQ voor alle groentes. We zijn vaak met meer mensen dus te weinig plek op de BBQ. Maar het kan zeker ook zoals jij zegt!
      gr. Daisy