#LESSISMORE: ook tijdens het schoonmaken en wassen met Klok

Health  /   - 

I Love Health gaat vooral over gezond eten en leven. Een gezonde lifestyle is waar ik voor sta. In het kader van het #LESSISMORE thema in januari heb ik de afgelopen tijd de ecologisch verantwoorde schoonmaak- en wasproducten van Klok getest. Je zult je verbazen hoeveel chemicaliën er doorgaans in schoonmaakmiddelen verwerkt zitten. En toch eet je elke dag van die borden en draag je kleding die hiermee gereinigd is. Daarnaast wordt ook het milieu belast als je deze chemicaliën vervolgens door de afvoer spoelt. Niet zo healthy allemaal hè? Klok heeft een lijn met schoonmaakproducten die zo mild mogelijk zijn voor je huid en het milieu. Less is altijd More, ook tijdens het wassen en het schoonmaken!

De voordelen van Klok

 • De producten zijn ecologisch verantwoord. Ze dragen het EU ecolabel. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan de samenstelling van de producten in de verschillende fases die het doormaakt.
 • De producten van Klok zijn de enige was- en reinigingsmiddelen die zijn gecertificeerd met het allergiekeurmerk van het Huidfonds. De producten hebben dus minimale impact op je huid. Ze zijn parfum- en kleurstofvrij waardoor de kans op een allergische reactie zeer beperkt is.
 • Ondanks dat de producten van Klok het milieu en je huid minimaal belasten maken ze toch heel goed schoon. Vergelijkbaar of zelfs beter dan andere A merken.
 • Daarnaast is klok een vertrouwd Nederlands merk en bestaan ze al meer dan 100 jaar.

Dat klinkt goed toch? Nu heb ik de verschillende producten van Klok de afgelopen tijd getest en dit is wat ik er van vond!

Klok en de was

klok

In de categorie ‘wassen met Klok’ zijn er 5 producten:

 • Waspoeder wit
 • Waspoeder kleur
 • Vloeibaar wasmiddel wit
 • Vloeibaar wasmiddel kleur
 • Wasverzachter

Ik gebruik zelf liever vloeibaarwasmiddel dan waspoeder. Geen idee waarom. Toch heb ik ook de waspoeders van Klok geprobeerd. Mijn was werd goed schoon met zowel het waspoeder van Klok als met het vloeibare wasmiddel. En in alle gevallen rook de was erna lekker. Wasverzachter gebruik ik eigenlijk nooit. Mijn moeder vertelde altijd dat dit slecht voor het milieu zou zijn. Geen idee of dat ook zo is. Weet iemand dat? Maar als het een wasverzachter van Klok is, kan dat niet het geval zijn. Mijn handdoekkenwasje was nu nóg zachter. Fijn!

Klok in de keuken en tijdens het schoonmaken

klok

En in de categorie ‘schoonmaken met Klok’ hebben ik vier producten getest:

 • Afwasmiddel
 • Vaatwastabletten
 • WC reiniger
 • Allesreiniger

Ik beken: ik ben geen schoonmaakwonder. Ik heb een schoonmaker. Ik heb dus ook geen sterke merkvoorkeuren als het om schoonmaakmiddelen gaat. Wat voor mij belangrijk is: wordt het schoon? Toch wel het uitgangspunt van een schoonmaakmiddel, niet dan? Dus zo heb ik de producten van Klok ook getest. Gelukkig kan ik dit volmondig met ja beantwoorden. WC’tje blonk weer na een weekbeurtje met Klok WC reiniger. Mijn witte bordjes waren weer wit na een beurt met Klok in de vaatwasser. En ook de pannen die ik met de hand deed en een drupje Klok afwasmiddel mochten weer aanbakrestenvrij de kast in. De allesreiniger van Klok heb ik niet zelf getest. Mijn schoonmaker wel. Ik kreeg geen commentaar en mijn huisje rook fris na deze schoonmaakbeurt. Conclusie? Klok is geslaagd.

En nu ik me meer verdiept heb in de wereld van het eco-schoonmaken, is een andere vereiste aan een schoonmaakproduct dat het een mild product is, niet schadelijk voor je huid en het milieu.

Op de site van klok vind je meer informatie over het merk.

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties