Vegan quiche van tofu en groenten

Diner, Food, Lunch, Recepten  /   - 

Een quiche, ik ben er dol op. De combinatie van deeg en een hartige vulling…heerlijk! Maar nu hoor ik de vegans onder ons al denken; ‘Quiche? Nee joh, dat past niet binnen een plantaardige dieet, want dat is toch met kaas en room en eigenlijk alles wat je als vegan niet mag eten?’ True, als je hem op de old fashioned manier maakt dan kan je er als vegan beter met een grote boog omheen lopen. Maar gelukkig weet veganblogger Sanne van Living The Green Life  daar wel raad mee! Met dit receptje zet je heel makkelijk een overheerlijke vegan quiche op tafel, inclusief die lekkere kaassmaak en die romige structuur!

Ingredienten vegan quiche

Voor ruim 4 personen

  • vegan (blader)deeg voor een bakvorm van 30 cm*
  • blok tofu van ongeveer 400 gram
  • 2 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 150 gram champignons
  • 250 gram spinazie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • sap van 1 citroen
  • 2 grote tomaten
  • handjevol walnoten

*Bijvoorbeeld van Tante Fanny veganbladerdeeg, te koop bij Plus, Jumbo, Coop, Emté, DEEN en Vomar.

Bereiding vegan quiche

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden, haal je quiche deeg uit de vriezer en vet je bakblik in met kokosolie.
  2. Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen, knijp de tofu goed uit en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier de appelciderazijn, mosterd, komijn, edelgistvlokken, citroensap, kurkuma en paprikapoeder bij. Zet de keukenmachine aan en mix tot je een glad beslag overhoudt. Zorg ervoor dat het een dikke puree is, blijft de tofumix wat brokkelig kan je nog wat appelazijn of citroensap toevoegen.
  3. Bekleed je bakblik met het quiche deeg.
  4. Snij de ui, de knoflook, de champignons en 1 tomaat in kleine stukjes. Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de champignons en tomatenpuree toe en op het laatst de spinazie.
  5. Giet het vocht van de spinazie en de champignons weg en schep de ingrediënten door de tofu mix. Giet dit samen in de, met deeg beklede, bakvorm en strijk glad met een spatel. Snij de tomaat in plakjes en leg deze op de quiche. Verkuimel tot slot de walnoten over het geheel.
  6.  Zet de vegan quiche in de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 45 minuten staan (hou hem goed in de gaten want elke oven is anders..)
  7. Laat hem goed afkoelen, snij in stukken en geniet! vegan, guiche, gezond, hartige taart, Living The Green Life

Enjoy!

Liefs

Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Dit was mijn eerste vegen quiche, want ik had het idee dat zo veganistisch ten koste gaat van lekker. Helaas zijn mijn vooroordelen bevestigd. Ik vond hem zuur smaken (achteraf ook niet zo vreemd, aangezien er mosterd én azijn en citroensap door gaat) en een wrang mondgevoel geven.
    Tofu werkt wel als bindmiddel, maar zou het niet lekkerder worden met sojaroom ipv azijn? Of werkt dat niet? Ben benieuwd of je dit al eens geprobeerd hebt.
    Hartelijke groet Linda

    1. Hi Linda, wat jammer dat de quiche niet helemaal jouw smaak was. Wij hebben het nog niet geprobeerd op die manier. Als je het gaat proberen, zou je ons willen laten weten hoe het resultaat is? Groetjes, Lindelotte

    1. Hoi Ellen, dankjewel voor je oplettendheid. De tomatenblokjes voeg je toe bij de groenten en de walnoten verkruimel je tot slot over het geheel. Ik heb het gelijk aangepast. Fijne dag! Groetjes, Lindelotte