Boekweitrisotto met rode bieten

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Ik zou mij graag de credits voor deze prachtige foto én het heerlijke recept toe-eigenen. Maar dan zou ik liegen. Dit recept is van mijn heldin: Ella Woodward, beter bekend als Deliciously Ella. Haar kookboek is nu ook in Nederland verkrijgbaar. YES! En ik mag één van haar heerlijke recepten publiceren. Ik heb gekozen voor de boekweitrisotto met rode bieten. Dit lijkt me hemels! Wat jij?

Wil je meer van haar recepten? Snap ik! Je kunt het Deliciously Ella kookboek voor €20,- kopen bij Bol.com! Delicously Ella kookboek

Ella: Dit recept heb ik vorig jaar aan de deelnemers van mijn kookles geleerd en het was een groot succes. Het is een heel verrassend gerecht omdat het zo simpel is en verrukkelijk smaakt, en het heeft de prachtigste dieproze kleur, waardoor het er ook nog eens aantrekkelijk uitziet. Je wordt er lekker warm van – het perfecte gezonde comfort food. De gepureerde rode biet met de kokosmelk maakt het romig, terwijl de citroen een licht zuurtje geeft dat alle smaken
naar boven haalt.

Ingrediënten boekweitrisotto

Voor 4 personen

 • 5-6 rode bieten (1,5 kg)
 • 2 mokken boekweit (400 g)
 • sap van 1 citroen
 • 1 blik kokosmelk à 400 ml
 • zout en peper

Bereiding boekweitrisotto

 1. Rooster eerst de hele bieten, met de schil er nog om, in de oven op 210 ºC (heteluchtoven 190 ºC). Dat duurt ongeveer een uur. Je hoeft er geen olie bij te doen. Haal de bieten uit de oven als ze zacht zijn en de schil krokant wordt, en laat ze een minuut afkoelen.
 2. Doe de boekweit in een zeef en spoel af tot het water helemaal helder is.
 3. Doe de boekweit in een pan met 1 liter kokend water.
 4. Laat de boekweit een minuut of 2 koken en dan 10-15 minuten sudderen tot al het water is verdampt en de boekweit stevig en geurig is, maar niet knapperig of klef.
 5. Haal de schil van de bieten – met een mes en vork moet dit gemakkelijk gaan. Doe het vruchtvlees in de keukenmachine met het citroensap, de kokosmelk, zout en peper en mix glad.
 6. Roer de rode bieten door de gare boekweit en warm nog even door voor je het gerecht serveert.

Eet smakelijk!  boekweitrisotto met rode bieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *