Simpel, gezond en vooral erg lekker: vegan burrito’s

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een vegan burrito: heerlijk als diner, lunch of zelfs als ontbijt! Je kunt echt eindeloos varieren met deze zachte pannekoekjes. Van hartig tot zoet! Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te bereiden, en handig om mee te nemen! Sanne, van de blog Living The Green Life, deelt met ons dit lekkere, gezonde en vegan burrito receptje! 

Ingrediënten vegan burrito’s

Voor 2 personen

  • 1 middelgrote flespompoen van ongeveer 750 gram
  • 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
  • 125 gram rijst
  • 1 flinke hand spinazie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf chilipeper
  • 4 flinke eetlepels hummus
  • 2 grote vegan wraps (de wraps van Amaizin zijn vegan)

Bereiding vegan burrito’s

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen en snij in kleine stukjes. Doe deze in een schaaltje, giet er wat kokos- of olijfolie en de kaneel overheen, mix goed en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen in 40 minuten tot je met een vork door de stukjes kan prikken.
  3. In de tussentijd kook je de rijst koken volgens de aanwijzingen op het pak.
  4. Giet het sap van de zwarte bonen weg en snij de spinazie in reepjes.
  5. Wanneer de pompoen klaar is doe je deze in je blender of keukenmachine samen met de overige kruiden en mix tot je een zachte puree overhoudt.
  6. Verdeel de pompoenspread over de twee wraps, schep hier de rijst, bonen en spinazie op en rol de burrito dicht.
  7. Verwarm de burrito’s vijf minuutjes in de oven. Versier met hummus of een andere dip (guacamole is ook ontzettend lekker).

ENJOY! Living The Green Life, Vegan Burrito

Liefs Sanne

Living the Green Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Lekker! Ik maak ze vaak met zoete aardappelpuree, maar deze pompoenversie klinkt ook heel goed! Ik vind zelf rijst in een burrito altijd een beetje gek, denk je dat deze ook lekker is zonder de rijst?