Een skinny en gezond receptje voor de maand waarin we massaal met de goede voornemens aan de slag gaan. (Al weet ik zeker dat je dit receptje nog veel vaker gaat maken) Wist je dat zalm een heleboel goede vetten, vitamines en mineralen bevat? Ga voor goede, biologische zalm en verse kruiden. Het liefste haal je jouw stukje zalm bij de visboer. De verse dille geeft een verrassende en frisse twist aan dit zalmpakketje. Kun je geen verse dille vinden? Dan is gedroogde dille ook prima.
Ingrediënten zalm met feta en spinazie
Dit recept is voor 1 of 2 personen.
- 1 zalmmoot van ongeveer 200 gram
- 1 hand verse spinazie
- 20 gram feta
- 1 el mosterd
- 2 takjes verse dille
- 1/2 citroen
- Aluminium folie
Bereidingswijze zalm met feta en spinazie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zalmmoot in de breedte door midden, zodat je twee dunne helften hebt.
- Klap de zalm open en bestrijk de zalm vervolgens met een halve el mosterd.
- Leg daarna een handje spinazie op de zalm en verkruimel de helft van de feta eroverheen.
- Klap de zalm weer dicht.
- Bestrijk de bovenkant van de zalm met de andere halve el mosterd.
- Verdeel de verse dille over mosterd en verkruimel tot slot de overgebleven feta over de zalmmoot.
- Leg de zalm op een stukje aluminium folie en vouw hier een pakketje van.
- Bak de zalm ongeveer 15 á 20 minuten in de oven. (Per oven kan dit sterk verschillen. Check de laatste 5 minuten door het pakketje even open te maken en de kleur van de zalm te bekijken. Is de zal nog donkerroze? Laat dan nog even in de oven staan. Is de kleur mooi licht? Een beetje rosé mag bij zalm, afhankelijk van je smaak. Dan is je zalmmoot klaar.
Serveer met een lekkere salade of wat gestoomde groenten. In een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel! Deze zalm met feta en spinazie doet het trouwens ook goed tijdens een etentje 😉
>>Dol op zalm? Hier vind je alle recepten met zalm op ILH!>>
Ga jij dit recept maken? Laat een reactie achter!
Liefs, Lindelotte
Heerlijk recept, spreek uit ervaring 🙂 Kan trouwens ook heel goed in de airfryer, dan de tijd misschien iets korter, ligt ook aan hoe dik de zalm is en hoe gaar je hem wilt hebben.