Gierst salade met gegrilde groenten (glutenvrij)

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

In deze blog hebben we Suzie van de blog Food Idee al even geïntroduceerd met haar eerste receptje. Vanwege haar lekkere en gezonde recepten en haar visie op een gezonde lifestyle (Suzie volgt o.a. ook de 80/20 regel), maakt zij zo nu en dan een gastblog recept voor I Love Health. En dat kunnen we zeker aan Suzie overlaten, want echt, haar receptjes zijn niet alleen verantwoord, maar dus ook écht heerlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze simpele vullende gierst salade met gegrilde groenten. 

Wat is gierst eigenlijk?

Gierst is een graansoort, maar bevat geen gluten. Qua structuur en smaak vind ik gierst heel erg lijken op couscous. Gierst is erg gezond, zo bevat het o.a. magnesium, fosfor en antioxidanten. Gierst kun je kopen in de natuurwinkel of bij Holland & Barrett en kost ongeveer 2 euro per 500 gram.

Ingrediënten gierst salade met gegrilde groenten

Voor 2 personen:

 • 50-75 gram gierst per persoon
 • Een handje cherrytomaten
 • 1/3 courgette
 • Verse kruiden:  een paar takjes tijm en peterselie
 • 1/2 Citroen
 • Een scheutje olijfolie

Bereiding gierst salade met gegrilde groenten

 1. Kook de gierst volgens de instructies op de verpakking.
 2. Snij de courgette in plakken en gril deze aan beide kanten een paar minuten. Voor de smaak druppel ik er altijd een klein beetje olijfolie over.
 3. Laat de gierst afkoelen of spoel de gierst af met koud water. Hak vervolgens de kruiden fijn, snij de cherrytomaten en meng dit met de gierst.
 4. Voeg voor de smaak wat citroensap, olijfolie, peper en zout toe.
 5. Serveer met de gegrilde courgette.

gierst salade

En voila, een gezonde en lekkere salade is gemaakt!

Maak jij wel eens iets met gierst? Daar ben ik heel benieuwd naar! Deel je tips en ideeën vooral in de comments onder de blog. THNX!

Enjoy!

Liefs Suzie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *