Gezonde linzensalade uit The Health Guide

Mirte is een van de toppers van team ILH en is de afgelopen maanden ontzettend druk bezig geweest. Naast dat zij artikelen schrijft voor I Love Health, was deze topper ook nog eens bezig met afstuderen. Mirte heeft een heel gaaf afstudeerproject gedaan voor haar opleiding journalistiek: zij deed onderzoek naar hoe het is om zelf een boek uit te brengen! Dit onderzoek voerde zij uit door zelf alle stappen in het proces te doorlopen. Zij schreef haar eigen The Health Guide én bracht het uit. Een super fijne guide vol met tips en tricks voor een healthy lifestyle. Wij zijn super trots op haar! 

The Health Guide

“Afgelopen maanden stonden bij mij (Mirte) in het teken van afstuderen. Ik besloot om voor mijn scriptie onderzoek te doen naar wat er allemaal komt kijken bij het zelf uitbrengen van een boek, en om als eindproduct ook daadwerkelijk een fysiek boekje af te leveren. Dus niet hoe het in zijn werk gaat als je jouw verhaal bij een uitgever neerlegt, maar hoe je dus zelf, in eigen beheer, een boek op de markt brengt. Van het creëren van de content en het design, tot aan het drukken en de daadwerkelijk verkoop in een (boeken)winkel. Het heeft me wat bloed, zweet en tranen gekost, maar gelukkig niet voor niets. Ik ben netjes binnen een half jaar afgestudeerd (met een dikke 9!), en mijn eigen boekje ‘The Health Guide is te koop! Een toegankelijk boekje waarin ik jonge vrouwen informeer en motiveer om gezonder te gaan leven. Een boekje waarin ik recepten, workouts en persoonlijke tips en artikelen deel die allen onderbouwd zijn door deskundigen.  In dit blogje een lekker receptje uit The Health Guide.” the health guide - mirte gratama

Waar te koop?

The Health Guide is te koop via de webshop van ILH en via Bol.com. Daarnaast is mijn boekje te verkrijgen bij de boekenzaken Waanders in Zwolle en Daan Nijman in Groningen.

Recept linzensalade

Ingrediënten linzensalade

(voor één persoon)

  • 75 gram linzen 
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 5 blokjes feta 
  • twee handjes sla 
  • klein handje gerookte amandelen 
  • 1/4 avocado
  • snufje peper en zout 

Tip: Voeg 1 eetlepel hummus toe als dressing. Lekkere combi!

Bereiding linzensalade

1. Snijd de komkommer, tomaat en avocado in stukjes.
2. Voeg daar vervolgens de linzen, feta en de amandelen aan toe.
3. Mix tot slot de sla met de rest van de salade en voeg wat zout en peper toe. linzensalade uit the health guide

>>Meer lezen uit The Health Guide? Eerder verscheen een workout uit de guide op ILH!>>

Enjoy!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *