Snelle frittata met zoete aardappel, spinazie en tomatensalsa

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een heerlijk gastreceptje van gezonde chefkok Baltasar!

Baltasar: “Dit is zo’n recept wat uitstekend past na een workout. Vaak wordt een frittata in een ovenschaal bereid. Maar deze gezonde variant kan gewoon snel en eenvoudig in de pan! Ideaal als je het belangrijk vind om naast je eiwitten ook je dosis groenten binnen te krijgen. Ik probeer in bijna elk recept spinazie te verstoppen, zo krijg je toch op een handige manier veel voedingsstoffen binnen van deze groene krachtpatser. En de zoete aardappel – die stiekem helemaal geen aardappel maar een wortel is – past in vrijwel alle recepten. Een must-have op je boodschappenlijstje! De tomatensalsa geeft het recept een lekkere frisse, licht zure tegenhanger. Samen met de basilicum – de koning onder de kruiden – een super combinatie.

Niet iedereen eet zo’n hele frittata in zijn eentje op. Dit recept leent zich uitstekend om de volgende dag nog te eten. Wel op tijd weer uit je koelkast halen!

Eet smakelijk!” Snelle Frittata met zoete aardappel en tomatensalsa, ei

Ingrediënten frittata met zoete aardappel

  • Halve ui
  • Halve zoete aardappel
  • 1 handje (baby) spinazie
  • 4 eieren
  • 8 st cherry tomaatjes
  • 0,5 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 handje verse basilicum

Bereiding frittata met zoete aardappel. 

  1. Snipper de ui en snijd de zoete aardappel in blokjes. Verhit een bakpan met een flinke scheut olijfolie (of kokosolie).
  2. Kluts de eieren los in een kom en voeg wat zout en peper toe.
  3. Bak eerst de ui samen met de zoete aardappel zonder al teveel te kleuren totdat deze gaar zijn.
  4. Zet het vuur laag en voeg de babyspinazie toe. Laat even slinken en voeg dan de geklutste eieren toe. Laat rustig doorgaren, liefst met een deksel op de pan totdat de bovenkant bijna gestold is.
  5. Meng het balsamico azijn met de olijfolie in een kommetje. Halveer de tomaatjes, snijd of pluk de basilicum en doe deze erbij en laat even marineren.
  6. Draai de frittata voorzichtig om met een grote spatel en laat nog even rustig doorbakken.
  7. Serveer op een groot bord en doe hier de tomatensalsa overheen.

Serveertip: Ook lekker met stukjes avocado of gebrokkelde fetakaas. Een groene salade erop is ook een goed optie!

Baltasar Tieskens
Ik heb jarenlang als chef kok gewerkt, waaronder in een restaurant met Michelinster. Helaas vergat ik zelf gezond te eten en verloor de balans tussen carrière en mijn gezondheid. Ik heb de stap gezet om mijn leven finaal over een ander boeg te gooien en mij te verdiepen in voeding, gezondheid en vitaliteit. Mijn missie is om gezond én culinair koken toegankelijk te maken. Ik geef dit vorm door het geven van gezonde kookworkshops waar pure en onbewerkte producten centraal staan.

Vond je dit recept leuk? Download een gratis e-book of bekijk meer nog meer gezonde recepten op www.baltasartieskens.com, Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Dit recept is echt super Daisy! Mooie oplossing voor als je geen uren de tijd hebt om in de keuken te staan, maar toch iets gezonds en lekkers op je bord wilt hebben! 🙂