Ei muffins met spinazie en hüttenkäse

Ik zal er maar eerlijk over zijn… het zit zo: ik ben inmiddels 6 dagen terug uit Bali. Bij aankomst op Schiphol werd ik opgehaald met een verhuisbusje en ben ik direct aan de verhuizing begonnen. Want ja wel… het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk een eigen huis gevonden in Amsterdam! Dus de afgelopen dagen stonden in het teken van de verhuizing, schilderen, woonshoppen… een hoop gedoe, dat begrijp je. Ook mijn keuken is nog niet volledig ingericht. En ik ben hartstikke druk met de laatste voorberedingen voor de We Love Smoothies workshop die ik a.s. zaterdag organiseer met Claartje. Een aantal redenen waarom ik er nog niet aan toe ben gekomen om de keuken in te duiken en nieuwe receptjes te maken. Shame on me… Maar, gelukkig heb ik daar redder in nood, miss Foodness.nl! Ze was zo lief om mij één van haar heerlijke recepten te lenen, zodat ik deze met jullie kan delen: Ei muffins met spinazie en hüttenkäse!

Ingrediënten ei muffins met spinazie

Voor 6 muffins

 • 50 gram gekookte quinoa
 • 2 handjes verse spinazie
 • 2 eieren
 • 100 gram hüttenkäse
 • 1/2 theelepel cayennepoeder
 • 1/2 theelepel kerriepoeder
 • Snuf zout

Bereiding ei muffins met spinazie

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Verwarm de spinazie kort in de pan zodat het slinkt. Laat het vocht goed uitlekken en snijd fijn.
 3. Klop de eieren met het kerriepoeder, cayennepeper, zout en de Hüttenkäse. En roer er tot slot de spinazie en quinoa door.
 4. Vet de ovenbestendige muffinvormpjes in. Ik gebruik graag siliconen vormpjes omdat die lekker flexibel zijn en je de muffins daar makkelijk uit kunt halen.
 5. Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als de vulling volledig gestold is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag aan blijft plakken als je hem uit de muffin haalt is ‘ie gaar.

ENJOY!

Tip: Je kunt de muffins 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

ei muffins spinazie hüttenkäse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties