Boekweit pizza met tonijn

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Vorig jaar plaatste ik al een recept voor een gezonde, skinny pizza, dat erg populair was. Zoals er meer wegen naar Rome leiden, zo zijn er ook diverse manieren om een gezonde pizza op tafel te toveren. Het recept voor deze pizza is wederom met boekweit, maar veel simpeler dan het vorige recept. En ja, daar houden we van, toch? Dat je met een gezonde pizza moet inleveren op smaak, is onzin. Alle proevers van deze boekweit pizza waren erg enthousiast! Try it yourself, zou ik zeggen 🙂

Deze boekweit pizza is glutenvrij. Benieuwd waarom boekweit ook al weer zo gezond is? Lees het hier.

Ingrediënten boekweit pizza

Voor 2 pizza’s

  • 80 gram boekweitmeel
  • 160 ml water
  • Italiaanse kruiden (circa 1 eetlepel)
  • Kokosolie (om in te bakken)
  • Pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 1 bol mozzarella
  • Tonijn (uit blik op waterbasis)
  • Rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 1 Tomaat in plakken
  • ½ Courgette
  • Handje rucola

Bereiding boekweit pizza

boekweit pizza met tonijn
Voordat de pizza’s de oven in gaan.
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Begin met het maken van de pizza bodem. Verhit in een koekenpan de kokosolie.
  3. Mix het meel met het water en de Italiaanse kruiden tot een beslag. Dit kan met een keukenmachine, mixer of gewoon met een garde en je spierballen.
  4. Bak vervolgens 2 dunne pannenkoekjes van het boekweit beslag. Maak ze niet te dik. Hoe krokanter, hoe lekkerder.
  5. Haal beide pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een rooster dat straks in de oven kan. Door het op een rooster te bakken, i.p.v. op een bakplaat met bakpapier, worden de pizza’s knapperiger. Op een plaat/met bakpapier kan het vocht niet weg, en blijven ze ‘nattig’.
  6. Smeer nu een laagje pesto op de bodem. Ik maakte zelf verse pesto. Uit een potje haalt het wat mij betreft niet bij mijn homemade versie!
  7. Beleg je pizza nu met de overige ingrediënten. Ik gebruikte courgette schijfjes, tomaat, tonijn, rode ui, kappertjes en mozzarella. Maar je kunt natuurlijk beleggen naar hartenlust! What ever you like
  8. Nu nog een kwartiertje in de oven op een rooster (op bakpapier/bakplaat blijft de pizza vochtig, wat niet zo lekker is).
  9. Haal uit de oven, top ‘m af met een handje rucola en klaar is je gezonde boekweit pizza met tonijn.

Enjoy! boekweit pizza met tonijn

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

49 reacties

  1. Deze pizza vanavond voor eerst gemaakt. Een met zelfgemaakte tomatensaus, tonijn, mozerella, champignonmix, kappertjes en pijnboompitten. De ander met tevens de tomatensaus (met schepje sambal voor wat pit) pompoen, geitenkaas, champignonmix, honing en pijnboompitten. Heb ze geshared met mijn vriend. Erg lekker!

    Bij de bodem maken had ik nog wat knoflook toegevoegd. Alleen het bakken van de bodem viel een beetje tegen, omdat ze uit elkaar vielen. Volgende keer probeer ik het met een ei door het mengsel. Zodat het beter bakt.

    Verder erg goed te spreken over de smaak! En fijn dat het een ‘healthy’ pizza is. Normale pizza’s zijn zo vet en krijg ik standaard buikpijn van. In deze pizza zit omgerekend circa 500kcal. Prima voor een avondmaal! 🙂

  2. Superlekker! Had nog nooit boekweitmeel en kokosolie gebruikt, maar zijn topproducten om mee te bakken! En echt een heel lekker recept. Ben enthousiast!

  3. Wat een goed idee voor pizza zo! Ik maak op bijna dezelfde manier m’n pannenkoeken maar dan ipv Italiaanse kruiden, kaneel door het beslag en dan met appel erop of banaan en kokos rasp. Deze pizza’s ga ik snel maken!

  4. Wow dit is hét recept van het ajar voor mij! Ben dol op pizza maar ik wil ook een beetje op blijven letten wat erin gaat… Elk pontje gaat door het mondje… Je kent het wel. Ik heb daarom gelijk dit recept geprobeerd omdat ik het eigenlijk heel moeilijk te geloven vond dat dit lekker kon zijn….nothing beats the Real thing. Maar niets is minder waar! Waanzinnig lekker en ik hoef me nooooit meer schuldig te voelen als ik een pizza craving heb! Superbedankt!

  5. Deze was een groot succes thuis. Lekker, maar toch licht verteerbaar. Zeker voor herhaling vatbaar! Ik maakte er wel een andere topping bij. Mijn variant verschijnt ook snel op mijn blog (www.lasophiette.wordpress.com), mét een link naar Ilovehealth natuurlijk 😉

  6. Zojuist gemaakt voor 1 persoon; alleen pizzabodem lukte niet helemaal. Beslag erg vast. Wellicht volgende keer meer water?!?! Smaakte verder helemaal top!

  7. Ik heb ze vandaag gemaakt! Persoonlijk vond ik ze een beetje flauw, dus de volgende keer kies ik voor peper en zout erbij. Verder zeker een aanrader.

  8. Leuke post! Ik krijg meteen zin om deze pizza te gaan maken. Wel nog een vraagje: wij hebben thuis wel Boekweit maar geen boekweitmeel, hoe kan ik dit er van maken? Of moet ik toch naar de winkel om de meelvariant in te slaan?:)

    1. De boekweit even in je keukenmachine tot dat het zo fijn is en je het als meel kunt gebruiken. Dat doe ik bijv. ook met havermout en amandelen!