Boekweit pizza met tonijn

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Vorig jaar plaatste ik al een recept voor een gezonde, skinny pizza, dat erg populair was. Zoals er meer wegen naar Rome leiden, zo zijn er ook diverse manieren om een gezonde pizza op tafel te toveren. Het recept voor deze pizza is wederom met boekweit, maar veel simpeler dan het vorige recept. En ja, daar houden we van, toch? Dat je met een gezonde pizza moet inleveren op smaak, is onzin. Alle proevers van deze boekweit pizza waren erg enthousiast! Try it yourself, zou ik zeggen 🙂

Deze boekweit pizza is glutenvrij. Benieuwd waarom boekweit ook al weer zo gezond is? Lees het hier.

Ingrediënten boekweit pizza

Voor 2 pizza’s

 • 80 gram boekweitmeel
 • 160 ml water
 • Italiaanse kruiden (circa 1 eetlepel)
 • Kokosolie (om in te bakken)
 • Pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
 • 1 bol mozzarella
 • Tonijn (uit blik op waterbasis)
 • Rode ui
 • 2 el kappertjes
 • 1 Tomaat in plakken
 • ½ Courgette
 • Handje rucola

Bereiding boekweit pizza

boekweit pizza met tonijn
Voordat de pizza’s de oven in gaan.
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Begin met het maken van de pizza bodem. Verhit in een koekenpan de kokosolie.
 3. Mix het meel met het water en de Italiaanse kruiden tot een beslag. Dit kan met een keukenmachine, mixer of gewoon met een garde en je spierballen.
 4. Bak vervolgens 2 dunne pannenkoekjes van het boekweit beslag. Maak ze niet te dik. Hoe krokanter, hoe lekkerder.
 5. Haal beide pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een rooster dat straks in de oven kan. Door het op een rooster te bakken, i.p.v. op een bakplaat met bakpapier, worden de pizza’s knapperiger. Op een plaat/met bakpapier kan het vocht niet weg, en blijven ze ‘nattig’.
 6. Smeer nu een laagje pesto op de bodem. Ik maakte zelf verse pesto. Uit een potje haalt het wat mij betreft niet bij mijn homemade versie!
 7. Beleg je pizza nu met de overige ingrediënten. Ik gebruikte courgette schijfjes, tomaat, tonijn, rode ui, kappertjes en mozzarella. Maar je kunt natuurlijk beleggen naar hartenlust! What ever you like
 8. Nu nog een kwartiertje in de oven op een rooster (op bakpapier/bakplaat blijft de pizza vochtig, wat niet zo lekker is).
 9. Haal uit de oven, top ‘m af met een handje rucola en klaar is je gezonde boekweit pizza met tonijn.

Enjoy! boekweit pizza met tonijn

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

49 reacties

 1. Hi Meid, vraagje….heb jij voor jezelf 1 of 2 pizza’s als hoofdgerecht. Zat beetje op internet rond te snuffelen en zag veel recepten met circa dezelfde boekweitmeel en water hoeveelheden voor slechts 1 pizza. Vandaar mijn vraagje 🙂
  Liefs!

 2. Ik vind een pizza met erg knapperige, harde bodem niet lekker. Van mij mag het wel een wat meer broodachtige structuur hebben, niet nattig natuurlijk :-). Lukt dat ook hiermee als je hem wat dikker zou maken? Ik mag geen tarwe en mais o.a., dus ik ga dan toch richting boekweit, rogge, haver. Is dit ook een optie om pizza mee te maken?

 3. Is dit recept echt gezond, of is het beter dan een normale pizza, maar nog steeds niet goed voor je? Ik wil namelijk graag gezond eten. Want ik wil absoluut niet meer dik worden wat ik eerst wel was. Bedankt!
  Gr Pjotr

  1. Hoi Pjotr,
   Dit recept is gezond hoor! De ingrediënten zijn ‘gezond’ te noemen en het aantal calorieën valt ook enorm mee. Overigens is een overschot aan calorieën hetgeen je van aankomt. Of iets gezond is of niet, wil nog niet zeggen of je er wel/niet dik van wordt. Deze pizza is inderdaad vele malen gezonder dan een echte pizza.
   Groetjes!