Eetdagboek Monique van Culy.nl

Eetdagboek, Food  /   - 

Niet alleen op I Love Health, maar ook op andere sites komen eetdagboekjes voorbij. Nieuwsgierige aagjes zijn we allemaal 😉 Ook food site Culy.nl heeft tegenwoordig deze rubriek en laat daarin verschillende food bloggers aan het woord over hun eetpatroon. Ik lees ze altijd graag, ‘healthy’ of niet. Uit nieuwsgierigheid en voor mijn portie food inspiratie. Ik was eigenlijk ook wel heel benieuwd naar die van Monique, owner van Culy.nl! Een foodie van dit kaliber, moet wel een interessant eetpatroon hebben! Daarom stelde ik haar een eetdagboekjes-ruil voor. En zo geschiedde: ik hield mijn eetdagboek bij voor Culy.nl (lees ‘m hier) en Monique voor I Love Health!

Monique van Loon - Culy Monique: “Ik ben helemaal geen health freak of voedingsdeskundige, maar ik weet wel wat genieten is. Voor mijn website Culy.nl ben ik dan ook 24/7 bezig met lekkere recepten, uit eten gaan en de beste kooktips. Mijn eetpatroon is nogal gevarieerd (of schizofreen, zou je kunnen zeggen). Ik laveer moeiteloos tussen gezonde sapjes en vegetarische gerechten en ongezonde eitjes met bacon en Hollandaisesaus. Maar: altijd alles met mate. Kleine porties werken het beste voor mij en houden me in shape. Ik sport niet, want daar heb ik een enorme hekel aan (en ik ren al de hele dag van hot naar her), dus mijn gezondheid en fitheid komt echt uit mijn eetpatroon.”

Maandag

Ik begin de week met een persontbijtje in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Ik drink een groene smoothie van komkommer, kiwi, gember en kamille en eet er vers fruit bij. Groene smoothie Culy

Mijn collega heeft een heerlijke melanzane alla parmigiana gemaakt, met aubergines, mozzarella, tomatensaus en Parmezaan. Ik eet er gelukzalig een lekker stukje van. Daarbij drink ik twee koppen groene thee en tussendoor nog een cappuccino met een beetje suiker. Dat probeer ik af te bouwen; ik ben al gezakt van twee naar één suikerklontje…

Ik snoep later op de middag een paar stukjes Milka-chocolade en weer een paar koppen groene thee.

‘s Avonds maak ik mie met biefstukreepjes, paprika, bosui en een zelfgemaakte pinda-kokossaus. Als toetje een Split-ijsje: jeugdsentiment! Maandag3

Dinsdag

Eerst op naar Juice&Salad op de Vijzelgracht om mijn favoriete ‘sapje’ op te halen: cashewnotenmelk met chai-kruiden en medjoul dadels. Super romig en verzadigend en voor mij een prima ontbijt. Juice

Ik ‘lunch’ met een schaaltje verse kokosnootstukjes en twee groene thee. ‘s Middags heb ik een cocktailworkshop voor Culy; ik maak een cocktail met gember, limoen en bruine rum (en drink ‘m natuurlijk ook op).

‘s Avonds eet ik met mijn vriend bij New King op de Zeedijk; ik neem twee kleine duck buns met groenten en een kleine wontonsoep. Als toetje een kokosmelk-mango bubble tea.

Woensdag

Ik ontbijt met havermoutpap (havermout gekookt in amandelmelk met wat kaneel) en het tweede flesje cashewnotenmelk met chai-kruiden en dadels.

Als lunch neem ik op ‘culy’ wijze afscheid van onze stagiair met een kleine high tea bij de Bakkerswinkel. Ik drink een frambozensapje, eet twee kleine puntjes quiche, een halve scone met clotted cream en lemon curd en een stukje cheesecake. En heel veel kamillethee! high tea bakkerswinkel

‘s Avonds kijken we het WK bij ons op kantoor en kunnen de kipnuggets en bitterballen niet ontbreken. Weliswaar uit de Airfryer, maar toch. Ik eet er een paar en drink een flesje Spa Blauw leeg. Later thuis nog deel twee van het ‘diner’, een kleine bietensalade met quinoa van Stach.

Donderdag

Door alle drukte voor Culy sla ik het ontbijt over, maar ik maak het goed bij de lunch. Ik combineer zakelijke afspraken graag met een goede lunch buiten de deur. Business meets pleasure! Vandaag is dat bij Lavinia op de Kerkstraat, en ik geniet van flammkuchen met zalm sashimi, wakame en gember. Ik drink er twee cappuccino’s bij. flammkuchen

Als vier-uur-snack twee cracottes met chocoladepasta en een paar koppen groene thee. Donderdag2

‘s Avonds eet ik bij een vriendinnetje sushi: mijn favoriete zalmavocado maki’s. Erbij een paar edamame boontjes en heel veel water. Als ‘toetje’ een paar stukje Milka-Oreo, die zijn té lekker.

Vrijdag

Mijn favoriete power breakfast: havermoutpap gemaakt met amandelmelk met kaneel, kokosrasp, verse mango en chia zaadjes. Later op kantoor een cappuccino. Havermout met mango

Lunch haal ik bij Stach: een broodje met carpaccio, rucola en truffelmayonaise. Ik drink een halve fles Spa Blauw.

‘s Avonds ga ik met mijn vriend uit eten bij restaurant De Pont in Amsterdam-Noord. Ze serveren daar in de zomer allerlei kleine gerechtjes van de buitengrill. Ik neem coquilles, een stukje varkensvlees met kalfslever, en witlof van de grill. Daarbij een karafje water en een cappuccino toe.

Dit was ‘m! Het eetdagboek van Culy Monique! Wellicht wat anders dan je gewend bent op I Love Health, maar ook erg leuk om eens in een ander eetdagboekje te neuzen, toch?! Persoonlijk vind ik het erg leuk dat Monique goed laat zien dat het niet alles of niks is. Je hoeft niet 100% van de tijd clean, paleo, vegan of wat dan ook te eten. Maar ook niet 100% van de tijd bitterballen en pizza’s. Je kunt namelijk prima zoals Monique doen, van alles een beetje! 

Geef een reactie

7 reacties

  1. Herkenbaar dit!!
    De ene dag zit ik aan mijn quinoa salade maar de volgende dag kan ik net zo goed een pizza eten.
    Hierin heb ik ook mijn weg gevonden prima toch?!

  2. Leuk om te lezen! Dit komt aardig in de buurt van mijn eetgewoonten. Vooral gezond en zo puur mogelijk, maar eten is ook op zijn tijd gewoon genieten! En dat mag soms ook best iets minder gezond zijn 🙂

  3. Is inderdaad wel iets anders dan ‘normaal’ maar dat vind ik juist leuk! Dit staat ook wat dichter bij me waardoor ik hier meer ideeën uit op kan doen! Ik vind de mie met pinda kokossaus heeeel lekker eruit zien!