Gezonde pizza || skinny recept

Net terug van een heerlijke vakantie op Sicilië en nog helemaal in de wolken van al het heerlijke Italiaanse eten. I love the Italian kitchen! In Nederland ben ik eigenlijk helemaal geen fan van pizza, behalve dan van de biologische pizza’s van Pink Flamingo in de Pijp in Amsterdam. Dit zijn geen standaard pizza’s, maar pizza’s met ‘aparte’ ingrediënten. Apart in a good way zeg maar! Pizza met hummus en aubergine, met eendenborst en geitenkaas of mijn favoriet met vijgen en rauwe ham. Té lekker! Maar in Sicilië ben ik toch ook weer fan geworden van the real itialian pizza! Om mijn vakantiegevoel vast te houden – het fijne herfstweer draagt daar namelijk niet echt aan bij – post ik daarom dit recept voor een gezonde pizza! Yummm…

Ingrediënten 1 plaatpizza of 2 kleine ronde:

  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels boekweit
  • 2 handjes walnoten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
  • 200 milliliter water
  • 2 eieren
  • een scheutje olijf- of walnootolie
  • tomatensaus
  • plakjes aubergine, courgette, paprika, champignons, rode ui… whatever you like!
  • rucola
  • eventueel: feta, geitenkaas, Parmezaanse kaas of grana padano (of een ander kaasje dat je lekker vindt)
Skinny, gezonde pizza van Chickslovefood
Deze skinny, gezonde pizza is van kookblog Chickslovefood.com

Bereiding gezonde pizza:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en hak fijn.
  3. Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Mix tot een glad mengsel.
  4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en smeer het mengsel uit. Maak de pizza niet te dik en houd een dikte van ongeveer een halve centimeter aan.
  5. Schuif de plaat in de oven en bak tien minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.
  6. Haal de pizzabodem eruit en besprenkel met de olie.
  7. Besmeer de bodem licht met tomatensaus en beleg met alles wat je lekker vindt. Houd de rucola en kaas apart.
  8. Bak een half uur in de oven totdat de bodem hard is en de groenten goed doorbakken zijn. Voeg vlak voor het eind de kaas toe (parmezaan of grana padano zou ik pas toevoegen als de pizza klaar is).
  9. Haal uit de oven en maak af met rucola en eventueel extra kaasvlokken.

Variëren met de ingrediënten is natuurlijk het leukste. Maak zo elke keer een andere heerlijke skinny en gezonde pizza.

Dit lekkere recept voor een gezonde pizza komt van food blog Chickslovefood.

Hoe zou jij je gezonde pizza beleggen, welke ingrediënten zou je gebruiken? Let us know in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties

  1. Wauw…. Super lekker!! Samen met een vriendin een vega pizza gemaakt met portobello, aubergine, rode paprika, courget, olijven, rucola en huttekase. Kortom genoten!! 😀

  2. Ik heb de pizza nu twee keer gemaakt, maar ik krijg steeds super plakkerig deeg.. Ik heb er steeds extra boekweit bij gedaan. Wat gaat hier mis?

    1. Geen idee! Zou willen dat ik een nuttig antwoord voor je had, maar zoals het recept hier staat, zo klopt het bij mij altijd. Heb je wel het juiste meel?

  3. Dank jullie wel 🙂 ik ga er zo dadelijk mee aan de slag, mijn kook’kwaliteiten’ verdienen n.l. wel een beetje aandacht.
    Nu de inkopen doen…
    Neem aan dat ik alles ook kan mixen in de blender..????
    Aangezien mijn voorraad keukenmachines niet zo divers is :S

  4. Hmm was heerlijk. En mijn vriend wilt voortaan zijn pizza zo! Haha.

    Ik heb de walnoot eerst gevijzelt en toen met de tomaten gebelend. En later alles in een kom gemengd. Werkte ook goed.

  5. Zojuist deze gemaakt. Wat lekker! Ik heb er geen zongedroogde tomaten in gedaan en geen olie. Toch goed gelukt! Vult erg moet ik zeggen. Kon amper een halve op terwijl ik toch vaak veel op kan 😉 heel fijn recept, bedankt!

  6. Ziet er heel erg lekker uit! Gekke vraag misschien maar waarmee maak en bewerk jij die prachtige foto’s? Al mijn foodie-pictures (iphone 5) zien er zo sjaakie uit! Ik heb laatst een uber lekkere (gezonde) pizza van kikkererwtenmeel gemaakt! Tip misschien? http://grittel.nl/2014/03/01/eten/

    PS: ik ben groot fan van jullie blog, het inspireert me enorm! E
    Gr.

    Grittel

  7. Ik wil volgende week graag deze pizza gaan maken met me huisgenootje, lijkt ons ontzettend lekker!
    Nu vroeg ik mij af of je de zongedroogde tomaten moet nemen die al in de olie zitten of de normale gedroogde tomaten zonder dat ze in de olie zitten?

  8. Zonder vervelend te willen zijn maar komt deze ook maar enigszins in de buurt van een Napolitaanse pizza? En dan bedoel ik de met zwaar veel liefde bereidde versie???

    1. Ja het is wel een flinke klus voor je blender… dat had ik ook! Een goede keukenmachine zou het wel aan moeten kunnen. Ik heb deze ook nog niet in huis, maar staat wel op de wishlist 😉
      Maar fijn dat het lekker was!!