Goede voornemens? Zo houd je ze ook vol!

Health, Mind  /   - 

Het is al weer januari. Time flies. Ik ruik de zomer al. Oke, daar droom ik van. Verder is het nog steeds gewoon januari. Koud. En nat. Terug naar de goede voornemens. Ik durf te wedden dat je minstens één goed voornemen hebt. Afvallen? Meer sporten? Gezond(er) leven? Stoppen met roken? Alle vier? Ha! Dat hoop ik niet voor je. Dan gaat het een pittige periode voor je worden. Het nadeel van goede voornemens in januari is dat de handdoek vaak al in ring is gegooid, voordat de maand voorbij is. Maar dat gaan we dit jaar dus even niet doen. Dit jaar gaan we slagen! En daarmee verklap ik gelijk een tip: denk in een jaar, in een langere periode. Anders ben je gedoemd te falen. Ik ga je helpen!

Tips om je goede voornemens wél vol te houden:

Een realistisch doel

De belangrijkste: stel een realistisch doel. Dat is niet “binnen een maand 7 kilo afvallen”. Maar wel “twee kilo in een maand”. Het niet behalen van je doel zorgt voor een negatieve stemming, waardoor je gedemotiveerd raakt. Het tegenovergestelde – je doel wel halen – zorgt juist voor voldoening, waardoor je vrolijk verder gaat met je volgende realistische doel. gezond eten vs afvallen, goede voornemens

Een meetbaar doel

Kies een meetbaar doel. Meetbaar & realistisch zijn de eisen aan je goede voornemen. Ik wil meer sporten, is niet meetbaar. Ik wil twee keer per week gaan sporten is wél meetbaar. En realistisch.

Één goed voornemen

Kies één goed voornemen. Als je er vier tegelijk doet, challenge je je zelf echt te veel en is de kans van slagen nihil. Kies de belangrijkste en start daar mee. En begin bijvoorbeeld een maand later met je volgende goede voornemen. Wie zegt dat goede voornemens alleen voor januari zijn?

Lange termijn

Wil niet per se je doel in één maand behalen (tenzij dit ontzettend realistisch is). Denk op de langere termijn. Je mag best een half jaar doen over 4 kilo afvallen (of aankomen), 3 keer per week te gaan sporten of stoppen met roken. Ik ben ook vaak van de quick fix en de ‘nu of nooit gedachte’. Maar de kunst is dat het een blijvend resultaat wordt en dat heeft doorgaans meer kans van slagen als je het met kleine stappen doet en je je nieuwe lifestyle zo langzaam eigen maakt.

Sharing is caring

Deel je goede voornemen met anderen. Zo kunnen je vrienden en familie je steunen. Wil je afvallen? Vraag hen dan je geen ‘slechte’ dingen aan te bieden. En zoek een sport buddy als je meer wilt sporten. Samen is veel makkelijker! Ook voel je misschien wat meer druk om te slagen omdat je het aan anderen hebt verteld. Je zult dus harder je best doen om je doel te behalen. (Deze werkt bij mij altijd goed… strebertje als ik ben).

Blijf lekker eten

Als je wilt afvallen, zorg dan dat je lekker blijft eten. Ook ‘gezond’ eten is namelijk hartstikke lekker. Sterker nog: véél lekkerder! Dan voelt je maaltijd niet als een streng dieet, maar als een feestje. Een feestje houd je vol. Een dieet niet. Er zijn genoeg ‘skinny’ recepten te vinden die onwijs lekker zijn. Neus maar eens rond op I Love Health!

gegrilde gezonde portobello burger
Wat dacht je van deze skinny burger? Kan gewoon met je goede voornemens hoor! Klik op de foto voor het recept.

Less is More afslankprogramma e-book

Wil je gezonder leven en/of afvallen? En wil je toch meer handvatten om je goede voornemen te laten slagen? Heb je niet genoeg inspiratie en kennis om een goed dagmenu samen te stellen om je doel te behalen? Dan is het #LESSISMORE afslankprogramma e-book iets voor jou! Het e-book bevat 4 volledige weekmenu’s en 46 skinny recepten. Download hier.

less is more afslankprogramma e-book, goede voornemens

Liefs Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties