Review || Innerwave detox

Health  /   - 

Wie mij volgt op Instagram heeft het ongetwijfeld vorige maand voorbij zien komen: de Innerwave Detox die ik deed. Ik heb al eerdere kleine detox kuurtjes gedaan, zowel begeleid als onbegeleid. Maar nooit zo’n uitgebreide als Innerwave.

Ik had al eerder van Innerwave gehoord en het stond al lang bovenaan mijn lijstje om te proberen en testen voor I Love Health. Sinds mijn 16e kamp ik met een spastische darm en hoewel dit beter gaat dan ooit door een gezond en gebalanceerd eetpatroon, ben ik toch benieuwd naar de effecten van deze detox op mijn lichaam. Patrick, de health coach achter Innerwave, vertelde me dat zo’n 90% van alle mensen met spastische darmklachten veel baat hebben bij Innerwave en erna vrijwel nooit last meer hebben. Omdat ik begin oktober op reis ben gegaan, wilde ik het graag nog voor die tijd proberen. Innerwave is een 100% natuurlijke detox programma, wat voor mij zoals je weet een vereiste is.

Waarom een detox?

Detoxen noemen we ook wel ontslakken of ontgiften en is populairder dan ooit. Een detox zuivert het lichaam en geeft je een enorme energieboost. Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling: stress, medicijnen, lucht-, cosmetica- en voedselvervuiling. Voedsel zit tegenwoordig vol met conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen die niet goed voor je zijn. Afvalstoffen hopen zich zo op in je lichaam en er vormt zich na verloop van tijd een slijmachtige laag in je darmen. Hierdoor kan je darmwand belangrijke voedingsstoffen niet meer opnemen. Je organen krijgen zo niet meer de juiste bouwstoffen, wat je lichaam verzwakt met ziektes en chronische klachten tot gevolg. Door te detoxen met een sapvast periode geef je je spijsvertering rust en kan je lichaam grondig gereinigd en versterkt worden. Je kunt sterke ontgiftingsverschijnselen krijgen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slapte. Innerwave detox

Innerwave fases

De Innerwave detox bestaat uit drie fases:

Fase 1

De afbouw fase van 5 dagen. In deze fase mag je nog ‘gewoon’ eten, maar geen producten als suiker, vlees, alcohol en zuivel. Rens Kroes, verbonden aan Innerwave als voedingsdeskundige, heeft een menu voor 5 dagen samengesteld. Deze fase is alles behalve honger lijden, maar ‘gewoon lekker eten’. Denk aan een havermout ontbijt, speltbrood of een salade bij de lunch en ’s avonds vis met quinoa en groentes. Je start in deze fase ook met het innemen van de supplementen, de zogenaamde PowerGoodies. Deze ondersteunen de detox.

Fase 2

De detox fase van 5-7 dagen. Deze fase is de echte detox fase. Het beste is om uitsluitend sappen te drinken. Rens Kroes heeft wederom zo’n 15 verschillende sappen en smoothie recepten voor je samengesteld, waaruit je kunt kiezen. Je moet ze alleen nog even zelf maken. Ik vond het persoonlijk fijn om ook een smoothie per dag te drinken omdat mij dit een meer verzadigd gevoel geeft dan alleen sapjes. Ook heb ik één pan groentesoep gemaakt (alleen groentes, water en dat pureren), zodat ik af en toe ook iets warms kon eten. Je zou verwachten ontzettend honger te hebben in deze fase, maar niets is minder waar. Dat komt door de PowerGoodies (supplementen) die je tijdens deze fase neemt. Zo neem je bijv. 2 x per dag voor de ‘maaltijd’ een eetlepel psyllium husk. Dit absorbeert veel water en zet zo ontzettend uit, waardoor je een heel vol gevoel krijgt. Fijn! Want hongerlijden vind ik drie keer niks… Ik had het me nooit van te voren voor kunnen stellen, maar het viel me alles mee. Honger had ik vrijwel niet, ik voelde me niet slap en heb gewoon kunnen sporten. Het enige wat ik miste was ‘het kauwen’. En ik vind het lastig om het te combineren met een sociaal leven. Maar goed, het zijn maar een paar dagen, dus je moet gewoon zo min mogelijk afspreken en dingen er naast doen. Overigens is het wel echt het beste om alleen sappen te nemen tijdens deze fase, maar omdat ik zo’n druk schema had i.v.m. alle voorbereidingen voor mijn reis, nam ik dus af en toe een smoothie of soepje. In deze fase is het optioneel om darmspoelingen te doen. Maar daarover zo meer. Innerwave detox

Fase 3

Dit is de opbouw fase, van zo’n 5 dagen of meer. Na 5 tot 7 dagen op uitsluitend sappen en smoothies geleefd te hebben, wil en kun je niet ineens een biefstukje wegwerken. Dit is echt veels te heavy voor je spijsvertering. Ook voor deze fase heeft Rens een voedingsschema voor je opgesteld, met lekkere en makkelijke ‘maaltijden’. Je hoeft weer niet zelf na te denken, maar gewoon het schema te volgen. Ook in deze fase weer een aantal (nieuwe) Powergoodies, zoals probiotica die de goede bacteriën in je darmen weer herstellen.

Darmspoelingen

Ja, de darmspoelingen. Je weet wel, een klysma. Ik zal niet in details treden, don’t worry, daar voel ik me ook niet prettig bij. Maar ik heb de Innerwave kuur inderdaad mét darmspoelingen gedaan. Dit helpt je lichaam extra bij het afvoeren van gif- en afvalstoffen die in je darm zitten. Via een slangetje breng je water in je achterste, dat weekt de afvalstoffen in je darmen los, die vervolgens mee naar buiten komen. Eerlijk is eerlijk, ik vond die eerste spoeling behoorlijk spannend. Geen idee wat ik kon verwachten. Het was best een beetje gek, maar ook dit viel me mee. Het deed geen pijn en alle idiote horrorbeelden die ik ervan had, waren onzin. Het Innerwave detox programma begeleidt je volledig door deze fase. Je weet dus precies wat je wanneer moet doen. Tijdens fase twee, de sapperiode, doe je dagelijks 1 of 2 spoelingen. En ik moet bekennen, het geeft een heel schoon en opgeruimd gevoel. Weg met al die bende die ‘vastzit’ in je lichaam. Ik zou je dan ook echt aan willen raden om de Innerwave detox mét darmspoeling te doen. Mocht je dit too much vinden, kan het ook zonder. Innerwave detox

En!? Hoe voel ik me?

Op moment van schrijven ben ik ruim 2 weken verder, na het afronden van mijn detox. Ik ben nu al 1,5 week op Bali en ik was erg ‘bang’ voor darmklachten hier. Vrijwel iedereen heeft er last van door het eten en water hier. Maar ik heb dus helemaal nergens last van! Ik nam tot enkele dagen geleden nog dagelijks de probiotica en ik neem dagelijks de chlorella tabletjes die over zijn van de kuur. En ik voel me echt goed. Geen last van mijn spastische darm, ik kan al het eten hier goed verdragen, dus daar ben ik super blij mee. De dagen na de detox, toen ik nog in Nederland was, voelde ik me heel energiek en alert. Ook dat kan één van de effect van de kuur zijn. Patrick van Innerwave raadt aan om de kuur 1 a 2 keer per jaar te doen. Even een weekje van rust inbouwen, bewust met je lichaam bezig zijn en alle opgehoopte afvalstoffen weer uit je lichaam krijgen. Klinkt goed wat mij betreft, ik ga dan ook zeker vaker aan het ‘Innerwaven’!

10% Korting op Innerwave pakket

Omdat ik de Innerwave detox je echt kan aanraden, heb ik een korting voor je geregeld van 10% op een pakket! Gebruik hiervoor kortingscode ‘ilh2014’. Je hebt verschillende pakketten waarvan de prijs begint bij €125,-. De code is geldig t/m november 2014.

Neem sowieso eens een kijkje op de site van Innerwave. En heb je vragen, stel ze gerust hieronder in de comments. Ik doe mijn best ze te beantwoorden.

Liefs

Daisy Innerwave detox

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties

 1. Hi Daisey,

  Sinds een jaar weet ik ook dat ik een spastische darm heb (prikkelbaar darm syndroom), na jaren veel vage klachten. Tegelijkertijd ontdekte ik dat ik daarbij ook een tarweallergie en lactose intolerantie heb. Met aangepaste voeding (FODMAP-dieet) gaat het tegenwoordig dus stukken beter, maar ik moet altijd opletten op wat ik eet. Dit zal jij ook wel herkennen.

  Ik lees vaker dat een detox bij mensen met darmklachten wel veel kan helpen. Heb jij dit nu zelf ook echt ervaren? Ik twijfel heel erg of ik het de investering waard vind om het uit te proberen.

  Ik ben erg benieuwd naar je mening wat betreft het verband tussen je darmen en de detox. Ik hoop van je te horen!

  Groetjes,
  Jessica

  1. Hoi Jessica,
   Wat vervelend om te horen dat je zoveel klachten hebt. Bij mij heeft het wel echt geholpen. Ik ben nu al een tijdje in Azië en zelfs hier gaat het goed. Terwijl iedereen juist veel last heeft in zulke landen. Ik raad je aan om contact op te nemen met Innerwave. Ze helpen je graag verder en kunnen je heel goed adviseren.
   Succes!
   Groetjes,
   Daisy

 2. Ha Daisy,

  Interessant wat je schrijft. Ik heb zelf ook last van darmproblemen . Uit bloedafnames kwam geen intolerantie of allergie, dus het is nu bij elke pasta, aardappel, brood, zuivelsoort of vleessoort de vraag wat mijn darmen gaan doen. Heb jij nu geen overgevoelige darmen meer na het volgen van de Innerwave Detox? Ik heb namelijk vorige maand de Detox “van gifbelt naar tempel” van Jacqueline van Lieshout gedaan, waar ik goed op reageerde, maar na afloop reageert mijn lijf nog heftiger op bovengenoemde voedingssoorten. Dus de darmproblemen zijn er eigenlijk door verergert in plaats van afgenomen. Ik wil zo graag eens kunnen genieten van voeding zonder me af te vragen of het de eventuele buikpijn en verstopping waard is.. Heb jij tips?

  1. Hoi Immel,
   Ik voel me inderdaad echt goed na de detox van Innerwave. Ervoor ging het ook al vrij goed met mijn darmproblemen door ‘gewoon’ gezond te eten (zoals ik op mijn site beschrijf). Maar de detox was een extraatje. Ieder lichaam reageert anders, dus beloftes kan ik niet doen. Maar ik vind het het proberen zeker waard… Neem anders eens contact op met INnerwave. Zij zijn de experts en kunnen je precies vertellen of je er mogelijk baat bij kunt hebben.
   Succes! Daisy

 3. Ik ben ook net terug van 2 weken in Bali, de suggestie dat de detox een bijdrage heeft geleverd aan het niet hebben darmklachten is onzin. Ik eet normaal (detox niet) en heb ook geen darmklachten gehad, dus je hebt gewoon pech als het je overkomt. Slimme keuzes maken helpt ook een stuk en dit geldt dan ook voor heel Azië. Verder goed review.

 4. Altijd weer interessant om je verhaal te lezen! Vraagje: Uit je verslag begrijp ik dat je een slowjuicer moet hebben om de sapjes te maken? Zelf gebruik ik namelijk altijd een blender, maar klopt het dat dit voor deze kuur niet geschikt is?

  Have fun tijdens je reis!

 5. Daisy,

  Fijn om je review te lezen. Ik zit er ook aan te denken om een keer een innerwave detox te doen. Ik heb de site bekeken en ook de pakketten in de wegshop. Als ik zou willen beginnen raad je dan aan om het Detox pakket compleet te bestellen of het pakket waar je extra betaald voor begeleiding. En nog een andere vraag. worden de recepten van Rens Kroes bij het pakket geleverd of kan ik die ergens vinden?

  Guusje

 6. Ik keek al uit naar je review! Wat fijn dat het zo goed is bevallen. Mij lijkt het ook wel wat. Ik vroeg me nog wel af in hoeverre je nog krachttraining kon doen en of je bent afgevallen? Ik zou namelijk echt niet willen afvallen. Bedankt vast voor je antwoord en geniet in Balie!

  1. Hoi Liesbeth,
   Ik ben zo’n 2,5 kg afgevallen. Dat was ook niet mijn doel. Maar het lijkt me onvermijdelijk. Hoe meer overgewicht, hoe meer je afvalt.
   Ik heb nog wel gewoon krachttraining gedaan. Iets minder heftig dan anders. Maar ging prima!
   Groetjes,
   Daisy