Super food: Tarwegras

Food, Health  /   - 

Onlangs kwam ik weer een mooie super food tegen: tarwegras. De laatste tijd hoorde ik er steeds vaker over. Het zou een soort wondermiddel moeten zijn, dat mega healthy voor je is. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid, dus ging ik op onderzoek uit!

Wat is tarwegras?

Tarwegras zijn de groene sprieten die uiteindelijk uitgroeien tot tarwe. In deze jonge groeifase bestaat het gras uit een unieke samenstelling van vitamines en mineralen dat ons lichaam nodig heeft. Je kunt tarwegras eigenlijk zien als een soort ‘super-alles-in-1-groente’. Je drinkt tarwegras als een shotje. En één klein shotje (30ml), staat gelijk aan bijna een kilo groenten en fruit!

Het groene sapje zit bomvol vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Het ontgift (detox!) je lever, darmen en nieren, zuivert het bloed, verhoogt de weerstand, verjongt de huid, bevordert het metabolisme, en gaat ouderdomsverschijnselen tegen. Sounds good, niet dan!?

Maar bovenal is tarwegras een mega energie booster! En dat bewijs werd pas wel geleverd toen ik op een event was waar tarwegras shotjes werden uitgedeeld. Sommige mensen die voor het eerst een shotje namen, voelden zich echt een beetje hyper erna.

Poeder of vers?

Je kunt tarwegras op meerdere manier nemen: als poeder, in capsule- of tabletvorm en vers. In poedervorm vind ik voor thuis het makkelijkst. Het is de laatste maanden het eerste wat ik ’s ochtends drink. Ik los een eetlepel op in 1/3 glas water en drink dit in één keer op. De smaak is niet echt best, vandaar dat ik niet te veel water gebruik. Zelf een vers shotje maken kan ook. Maar dat is het wel wat werk hoor. Je knipt het tarwegras van zo’n grasmatje af en doet het in je slowjuicer. Die moet je dan dus wel in huis hebben. Zonder slowjuicer kun je geen tarwegras shotje maken. Een sapcentrifuge kan geen sap winnen zonder het gras te vermalen. De grasresten die dan in het sap terecht komen zijn niet te verteren. Je hebt dus echt een slowjuicer nodig (een koude pers). Op mijn werk staat wel een slowjuicer, dus hier neem ik zo nu en dan wel een vers shotje. Tarwegras slowjuicer

Oké, ik hoor je denken: ‘das wel veel werk voor een shotje gras’!? Vind ik ook. En zo’n slowjuicer is ook niet echt goedkoop. Daarom was ik ook zo blij toen ik deze handige optie tegen kwam bij de Tarwegras Koning: ingevroren tarwegras shotjes! Het enige wat je hoeft te doen is het laten ontdooien en je shotje nemen, of het als ijsblokje in een glas water nemen. Tarwegras bevroren cups van Tarwegras Koning

Mijn eerste verse shotje tarwegras was van de Vitamin Store. Ze boden dit aan op een beauty event (tarwegras zorgt voor inner health, dus ook voor beauty). En ik vond het echt lekker. Wel een apart smaakje, een beetje anijs of zoethoutachtig. Maar helemaal niet verkeerd. Ik hoorde ook mensen om me heen roepen dat ze het niet te pruimen vonden. Maar goed, we nemen ook geen shotje omdat het zo gezellig of lekker is. We staan niet in de Bubbels toch?! We nemen tarwegras omdat het gezond is. En wat is nou één slok per dag in ruil voor zoveel gezondheid!?

Tarwegras shot
Cheers!

De voordelen van tarwegras op een rijtje

 • Energie booster
 • Detox effect
 • Bevat 90% van alle vitaminen en mineralen die je dagelijks nodig hebt
 • Staat gelijk aan bijna één kilo fruit/groente
 • Je krijgt een sterker immuunsysteem
 • Anti-agend effect

Biologisch tarwegras poeder kun je o.a. bij het Superfood Centre kopen.

Wat vind jij van tarwegras? Heb je het wel eens geprobeerd? Lekker? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 reacties

 1. De meeste superfoods vind je bij de groenteboer. Koop bijvoorbeeld eens een bloemkool. Of maake een lekkere linzen / bulgur stoofpot! Niet duur gezond en toch lekker!

 2. He Divia,
  echt super leuk hoor die site van jou.
  Kocht toevallig bij de Action n pot met wheatgrass. geen idee wat het was tot ik het bij jou las. ga zeker nog paar potten halen voordat het is uitverkocht (3.00 Euro). Ben beetje bezig met n ander eet patroon en verdiep me wat in powerfoods, al zeg ik niet dat alles goed voor me is, google altijd eerst even. ben 53 en kan wel wat extra boost gebruiken haha. groejes Wil