Super Detox Smoothie Recept

Health, Recepten, Smoothie  /   - 

Twee weekjes geleden heb ik mijzelf onderworpen aan een Drie Daagse Detox test. Alles voor de wetenschap hè! En dat beviel goed. (Lees hier deze blogpost terug). De sapjes waren zeer smakelijk en de honger minimaal. En dat is toch wel de angst van de meeste van ons denk ik toch? Mijn angst was het in elk geval wel. Zoals beloofd, post ik nog het recept van één van de detox juices. Alle juices bestonden alleen uit groenten en fruit, maar deze ook uit iets yoghurt-achtigs. In de detox-app die ik hiervoor gebruikte werd ‘Bio-Live Yoghurt’ of Soja Yoghurt geadviseerd. Ik koos voor het laatste.

Why so healthy?

Deze detox smoothie bevat o.a. vitamine B1, B2, B6, C en D, veel vezels, ijzer, calcium, folium zuur, zink, sodium en dankzij de blauwe bessen veel antioxidanten. Blauwe besjes staan bekend als superantixodant en werken hierdoor als anti-agers omdat ze vrije radicalen te lijf gaan.

Ingrediënten Detox Smoothie

1 groot glas, of 2 kleinere detox smoothie ingrediënten, soja yoghurt, ananas, blauwe bessen

 • ½ ananas
 • 2 handjes blauwe bessen
 • 200 gram soja yoghurt (ongezoet!)
 • Evt. 4 ijsklontjes
 • Evt. chia zaadjes

Bereiding Detox Smoothie

 1. Ontdoe de ananas van z’n harde schil en juice vervolgens in je sapcentrifuge/slowjuicer tot sap.
 2. Meng het sap met de bessen, de yoghurt en de ijsklontjes in de blender. Mix tot een glad geheel. Als het te dik is, kun je wat water of soja melk (ongezoet!) toevoegen.
 3. Garneer evt. met wat chia zaadjes voor extra verzadiging.

Geniet er van! detox smoothie recept

De app die ik voor deze detox smoothie gebruikte, is ‘Juice Master – 3 Day Detox’. De app kost rond de €4,- en kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

 1. Ik heb zojuist de app gedownload. Er gaat een enorme hoeveelheid groente en fruit door. Wat ik alleen mis in de app is een voorbeeld filmpje. Moeten de appels bijvoorbeeld geschild worden en gooit hij alles door een blender??? Iemand ervaring met deze app

  1. Hoi An,
   Bij elke juice staat een filmpje toch? Bij mij wel in elk geval. Dit zou moeten helpen lijkt me?
   Appels hoeven niet geschild te worden. En het meeste gaat door de sapcentrifuge of slowjuice en alleen de avocado door de blender.
   SucceS!
   Gr. DAisy

 2. Misschien een vervanger voor de sojayoghurt; de biologische kwark van AH. De kwark heeft de structuur van yoghurt maar gezonder dan yoghurt. Ps. zou je een lekkere groente detox juice recept kunnen posten?