VIDEO & REPORT || We Love Smoothies Workshops

Food, Health, We Love Smoothies  /   - 

Yes… Claartje en ik hebben weer een momentje om na te genieten! We kregen zojuist de video binnen van de We Love Smoothies Workshops. En wat is ‘ie gaaf geworden… als ik zo vrij mag zijn dit te zeggen. Was je er niet bij? Dan geeft deze video een goed beeld van de dag!

De workshops

We gaan natuurlijk niet alles verklappen, want willen heel graag dat jij er bij één van de volgende edities bij bent. Want JA! Zoals het er nu naar uitziet gaan we begin 2015 een vervolg editie van deze smoothie workshop organiseren. We zullen dit op tijd aangeven i.v.m. tickets aanschaffen.

We hebben deze dag drie workshops gegeven aan 3 verschillende groepen. Alle groepen waren heel verschillend, maar allemaal zo gezellig en leuk! We startten met een lekker theetje bij SLA op de Zuidas. Claartje (Foodness.nl) trapte de workshops af met handige smoothie tips. Wist je bijvoorbeeld dat je je blender gemakkelijk schoon kunt maken door wat warm water en een drupje afwasmiddel toe te voegen en ‘m vervolgens even aan te zetten? Super easy. Wist ik ook niet. Ook vertelde Claartje e.e.a. over sporten en smoothies. Wat maakt je smoothie nou een goede pre of post sport smoothie? Zij deelde ook haar favo sport smoothie recept: een Snicker Smoothie… deze gingen we vervolgens met alle deelnemers maken. En die viel goed in de smaak… We Love Smoothies Workshop

Het tweede deel was in handen van food expert Inge van Debakparade.nl. Wat een kennis heeft zij in huis zeg! Inge vertelde de deelnemers alles wat ze wilden weten over smoothies en afvallen, hoe zit het met verzadiging en hoe is de perfecte smoothie opgebouwd? Hele fijne tips. Ook ik heb hier weer veel van geleerd. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat het goed is om aan elke smoothie wat vet toe te voegen (avocado, chia zaad, kokosolie, dat soort dingen) zodat bepaalde voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Hierna was het tijd voor het maken van smoothie #2 in de grote keuken van SLA.

We Love Smoothies Workshop
Alle deelnemers mogen Inge (links) alles vragen wat ze willen. En dat doen ze graag bij deze lopende food encyclopedie!

Het laatste deel van de workshop was voor mijn rekening. Ik vertelde iedereen over superfoods en hoe je deze goed kunt gebruiken in je smoothie. Ik legde uit dat je niet zomaar random al je superfoods in je smoothie moet knallen, maar moet luisteren naar je lichaam en wat je nodig hebt. Aan de hand van een simpel overzichtje heb ik zo hopelijk meer duidelijkheid kunnen scheppen in de doelstellingen van superfoods. Ook na dit deel maakten we nog een 3e smoothie.

Tot slot hadden we een paar hele mooie prijzen te verloten… wat dacht je van een juicer van Cuisinart? Tijdens elke workshop maakten we één deelnemer blij met dit fijne apparaat. Ook verlootten we een Garmin Vivofit (activity tracker), Het Groene Smoothie Boek en coole drinkbekers van Starbucks waarin je je smoothie makkelijk kunt vervoeren. Wat was het leuk om zo veel deelnemers blij te maken met een mooie prijs! Iedereen ging trouwens naar huis met een goed gevulde goodiebag.

We Love Smoothies Workshop
Eén van de blije winnaressen van de Cuisinart juicer
We Love Smoothies Workshop
Claartje deelt graag uit!!

Dank jullie wel

Aan alle deelnemers van de eerste editie van den We Love Smoothies workshop. DANK JULLIE WEL! Claartje en ik waarderen het enorm dat jullie het geloof in onze workshops hadden en zo snel een ticket kochten. We vonden het meer dan leuk om jullie in het echt te ontmoeten. Wij hebben van elke seconde genoten. Maar écht… Dus nogmaals: dank jullie wel! Wie weet tot bij een volgende workshop!

Tot slot wil ik ook onze sponsors bedanken. Zonder jullie hadden we deze heerlijke smoothies niet kunnen maken. Dank zij jullie zag de keuken eruit alsof je in een aflevering van Masterchef zat; zo veel mooi fruit, groenten, superfoods, plantaardige drinks, kokoswater en blenders… Te gek! Bedankt voor het geloof in onze workshop. Bedankt Albert Heijn (To go), Zespri Kiwi, Body & Fit Shop, Alpro, Vita Coco, Magimix en Garmin Vivofit!

Liefs,

Daisy We Love Smoothies Workshop We Love Smoothies Workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties