Uzuma || raw, green slow juice

Food, Health  /   - 

En daar was ineens Uzuma. Een juice brand met 7 kleurrijke, gezonde sapjes. En niet zo maar sapjes, maar raw, green slow juices. Rauw, groen en langzaam sap? Hmm, even wat uitleg:

  • Raw: dit betekent dat het sap niet verhit is boven zo’n 40 graden Celsius. Dat klinkt logisch, waarom zou je sap immers verhitten? Maar bij veel juice processen ontstaat zo veel wrijving, dat er warmte ontstaat. Zo gaan veel vitamines, mineralen en enzymen verloren, wat bij een raw juice niet het geval is.
  • Slow juice: dit is de manier van juicen. Zoals ik uitlegde bij ‘raw’, komt er door het slow juicen geen warmte vrij en blijven alle belangrijke voedingswaarde uit het groente en fruit behouden. Dit is één van de meest gezonde manieren van juicen.
  • Green: hoewel slechts drie van de zeven Uzuma juices daadwerkelijk ‘green’ van kleur zijn, zijn de andere sappen ook green, want gemaakt van uitsluitend vers groente en fruit.

1 kilo groente & fruit

De juices van Uzuma zijn 100% vrij van geur-, kleur- of smaakstoffen en suikervrij. Het enige wat je in het flesje aantreft is sap van groente en fruit! Wat ik leuk vind, is dat je op de flesjes leest hoeveel er precies van elke groente- en fruitsoort in zit. Zo bevat mijn favoriete Karma juice bijvoorbeeld 1,5 appel, 30 blaadjes spinazie, 2,5 blad boerenkool, halve stronk broccoli, 2 cm komkommer en 1/3 banaan. De 7 smaken zijn zeer verschillend, maar ze bevatten in elk geval allemaal minimaal 1 kilo groente en fruit. Je kunt het maar binnen hebben!

Omdat het sap direct na het juicen op speciale wijze wordt ingevroren, blijft het 21 dagen goed. Gewoon in de koelkast. En wel zo belangrijk: het behoudt ook alle voedingsstoffen die er op dag 1 ook al in zaten. uzuma

Wat vind ik van Uzuma?

Op een mooie dag, zo’n 2 weken geleden arriveerde er een grote doos vol met flesjes Uzuma. Volledig ingevroren. Best gek, maar dit is dus dat bijzondere invriesproces en zelfs tijdens het transport, blijft dit zo. In de afgelopen weken nam ik elke dag 2 flesjes Uzuma. 1 flesje voor het ontbijt op een vrijwel nuchtere maag, en 1 flesje in de namiddag. Mijn favoriete smaken zijn Karma en Shine. Beide wat zoetere sapjes en wat dikker van structuur. Die bevielen mij beter dan de meer vloeibare sapjes. Maar smaken verschillen. Ik liet een vriendin ook wat Uzuma juices proeven en zij gaf juist weer de voorkeur aan de sappen die iets dunner waren, omdat ze niet van pulp houdt.

Deden de Uzuma sappen ook echt wat voor me? Ja, absoluut. Omdat ik altijd al behoorlijk gezond leef, vind ik het soms lastig om echt een positief verschil te merken als ik een nieuw product test. Maar na een paar dagen Uzuma sapjes merkte ik duidelijk verbetering in mijn spijsvertering en stoelgang. Don’t worry, ik zal niet in detail treden. Maar het voelde goed! Daarnaast had ik het idee dat het middag sapje me echt een energy boost gaf. Fijn, zo rond 16.00u. uzuma

Detoxen of afvallen met Uzuma app

Ik nam de Uzuma juices als aanvulling op mijn eet- en drinkpatroon, volgens het Fit programma. Maar de sappen van Uzuma zijn ook te gebruiken voor afslank- en detox programma’s. Op de site wordt heel duidelijk uitgelegd hoe dit precies in z’n werk gaat. Maar nog handiger: Uzuma heeft een speciale app voor je telefoon ontwikkeld, zodat je tijdens je programma gemakkelijk kunt nagaan welk sapje je mag op welk moment. Hoe handig is dat!? (binnenkort in app-store verkrijgbaar) uzuma programma's

Win and more…

Uzuma is vooralsnog alleen online verkrijgbaar. Je bestelt de sappen per stuk of per programma in de webshop en ze worden gratis én ingevroren naar je verstuurd. Ik als fervent online shopper, vind dat een uitkomst.

Was je al bekend met slow juices? Of kende je Uzuma misschien al? Je kunt het natuurlijk via de webshop bestellen, maar… binnenkort maak je op I Love Health en de social media kanalen kans op een Uzuma pakket. To be continued

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties