Mijn Detox Drie Daagse!

Food, Health  /   - 

Het nieuwe jaar wilde ik graag goed beginnen. Feestend het oude jaar uit, brak het nieuwe jaar in. Zoals het hoort zeg maar. Maar op 2 januari begon mijn jaar pas echt op health vlak. Dit was de start van de #nosugar challenge met jullie! Naast alle suikervrije goede voornemens, is januari ook dé maand voor een detox. Je detoxt je lichaam natuurlijk ook met suikervrij eten, maar ik heb het nu over tha real stuff: 3 dagen juice detox!

Detox app

Zelf een beetje aanklooien met sapjes zag ik niet zitten. Ik doe het liever begeleid of via een programma. Op advies van mijn schone schwess kocht ik de app ‘Juice Master – 3 Day Detox’. Dit is een detox app van Jason Vale, uiteraard een overenthousiaste Amerikaan – a.k.a. The Juice Master. Van vriendlief heb ik met Kerst een geweldige sapcentrifuge gekregen en een blender stond al in de kast, dus ik was ready to detox. sapcentrifuge, juicer voor detox

De voorbereiding

Deze detox app werkt heel simpel en duidelijk. Aan de hand van een boodschappenlijst kun je vooraf alle groenten en fruit inslaan. Neem maar een flinke boodschappentas mee, want je hebt een behoorlijke berg appels nodig. Jason heeft een ‘before you start’-video voor je. Leuk, mits je van the Tell Sell way houdt. Nee, zonder dollen, hij weet het echt leuk te brengen. Dus zeker kijken. Het geeft net dat beetje extra motivatie. Daarnaast nog wat tips over slaap, sporten en je koelkast. Dat moet lukken zo!

Detox reden?

De reden van de detox is voor mij niet het afvallen, maar het reinigen van mijn lichaam. December is niet mijn meest gezonde maand van het jaar geweest, dus er kan wel even een bezempje door mijn organen. Schoongepoetst het nieuwe jaar in zeg maar. Want dat doet de detox: reinigen en ontgiften. Je drinkt gedurende 3 dagen uitsluitend verse sappen van groenten en fruit. Naast water en thee komt er verder niks je lichaam in.

Hoe ging het?

slowjuicer, superfood centre, detox
Prepping mijn juice met de slowjuicer op mijn werk. Wat een luxe, ik weet het! Als je geen juicer op je werk hebt – wat heel aannemelijk is – kun je ’s ochtends je sapjes thuis maken en in een flesje meenemen.

Dag 1: vol goede moed en zin aan de slag. Ik maak thuis mijn eerste juice. Vrij veel ingrediënten, maar heerlijk van smaak. Mijn lunch juice maak ik op mijn werk met de slow juicer. Elke middag mag je als ‘tussendoortje’ een H2O detox juice. Dit is vers sap van o.a. biet en ananas, aangelengd met 0,75L (gefilterd) water. Dit voorkomt dat je je misschien wat flauw gaat voelen. Ik heb het de hele dag steenkoud. Mijn handen zijn niet warm te krijgen. Ik vermoed dat dit met de detox te maken heeft. Na mijn werk een half uurtje sporten, niet te heftig, maar toch iets gedaan. ’s Avonds uiteraard ook aan een liquid diner. Vanaf een uur of negen stort ik in. Ik ben kapot!! Daarom op tijd naar bed. Wat heerlijk is, want zo rond een uur of tien krijg ik flinke honger.

Sapkan, detox
Nice colours! De sappen blijven mooi gescheiden in de kan. De rode kleur komt van de bietjes in mijn juice.

Dag 2: het aantal juices blijft hetzelfde, maar er zitten wel andere samenstellingen bij. Ook deze dag ging goed. ’s Middag krijg ik wel een craving naar kauwen. Niet omdat ik honger heb, maar omdat ik iets wil éten i.p.v. drinken. Na mijn H2O-juice is dit gelukkig weg. Ook vandaag een half uurtje na werk trainen en weer op tijd gaan slapen. Essentieel voor een goede detox, aldus The Juice Master.

Dag 3: Mijn ontbijt juice is een flinke jongen. Dus hiermee doe ik tot de lunch, fijn! Er worden twee H2O juices voorgeschreven i.p.v. één. Hier kom ik niet eens aan toe, zo veel is het. Ik houd het dus op één juice. De rest van de dag gaat goed. Pas na mijn diner-juice, krijg ik honger. Pff. Ik word er zelfs een beetje chago van. Ik begin alvast met fantaseren over mijn ontbijtje morgenochtend… ik ga mijn favoriete havermoutje maken, that’s for sure! Uiteraard wel #nosugar, want laten we die challenge niet vergeten. Ik ga maar weer op tijd slapen, zodat ik de honger snel vergeet. Kommetjes havermout dansen voorbij in mijn dromen.

Juice en pulp, slowjuicer, detox
Met de slowjuicer van mijn werk maak ik mijn lunch juice. Links zie je de kan die al het pulp opvangt. Dit is het pulp van slechts één juice!

Overall is het mij echt onwijs meegevallen! Honger? Viel reuze mee! Last van hoofdpijn hoor je vaak bij detox kuren, maar ook dit heb ik niet gehad. Op wat koude handjes en ’s avonds flink moe na, verder geen mankementen. De dagen ná de detox voel ik mij wel heel energiek en fit. Je voelt je na zoveel groenten en fruit ook echt gezond. Elke slok geeft je een ‘goed’ gevoel, als je begrijpt wat ik bedoel.

Voor wie geïnteresseerd is in het afval aspect ervan: ik heb mij niet gewogen, dus ik kan geen nummertjes noemen. Wel moet ik bekennen dat mijn buikje de ochtend na de detox nog nooit zo plat is geweest. Dus ja, tuurlijk val je af. Maar na drie dagen kun je niet van vetverbranding spreken. Als je wilt afvallen, zou ik je dit niet per se aanraden, want het resultaat is niet blijvend.

De detox juices

Sap, detox, fruit
Twee glazen sap, van één juice! Op het bordje liggen een aantal ingrediënten uit deze juice. Door de avocado is de juice lekker dik, romig en vullend.

De sappen waren heerlijk! Echt! In bijna alle sappen gaat ook avocado, waardoor je een heel verzadigd gevoel krijgt en je calorieën en vetten binnen krijgt. Ik zal deze maand nog het recept van één van de juices delen op de site. So stay tuned.

De app kost rond de €4,- en kun je hier downloaden.

Wat vind jij van detoxen? Is het wat voor jou? Heb je het wel eens vaker gedaan? Zo ja, hoe detox jij dan? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties

 1. Beste I love health,

  Bedankt voor je mooie website en dit artikel over detoxen. Erg handig allemaal!

  Ik wil hil graag afvallen en detoxen te gelijke tijd, maar het lukt me nooit om af te vallen. Nu heb ik deze website gevonden en dat ziet er veel belovend uit, maar blijf ook skeptisch.

  Zou jij je professionele mening hierover willen geven? Dan kan ik eindelijk beginnen met echt afvallen.

  https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2019/02/23/5-10-tot-20-kilo-makkelijk-afvallen-met-beste-detox-kuur-in-12-weken/

  Ga zo door!

  hartelijke groet,

  Edwin

  1. Hi Edwin, dankjewel voor je reactie! Wij zijn voornamelijk een voorstander van gezond en natuurlijk eten. Een detox kuur van 12 weken heeft grote impact op je lichaam. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar een korte detox, bijvoorbeeld zoals in bovenstaande blog, en daarna aan de slag te gaan met verse en gezonde producten. Een korte detox van 3 dagen kan daarin een groot verschil maken voor je mindset. Groetjes, Lindelotte

 2. Wauw, wat heb je dat goed gedaan. Ik heb laatst ook een kuur gevolgd, maar ik heb de sappen alleen niet zelf gemaakt. Echt geen tijd (en een beetje zin) voor. ik heb een kuur online besteld (bij http://joorssappen.nl) en helemaal afgemaakt. Dat vind ik al heel goed van mezelf. Ik moet zeggen dat ik me echt veel beter voel. Dus het helpt zeker. Ik was eerst nogal sceptisch. maar dat was dus niet nodig. Ik denk dat ik vaker zon kuur ga doen. niet direct hoor. Ik zag ook kuren op het internet om de detox op peil te houden ofzo. maar daar geloof ik niet zo in.

 3. Leuk artikel! Ik ben nu bezig met dag 1. God hoe ga ik dit overleven? 😀
  Wellicht komt dat omdat mn werk nu best saai is. Kun je dit ook vaker doen? stel 2 of 3 weken lang elke week 3 dagen?

 4. Thanks voor deze leuke blog! Ik ga dit zeker proberen. Zelf Detox ik op dit moment dmv een Teatox (detox thee) en dit werkt bij mij heel erg goed. Ik laat weten hoe ik de sapkuur heb ervaren..

 5. Net dit stukje gelezen en wil eventueel ook beginnen met de kuur, nou vroeg ik me af of je het ook kan maken met alleen een blender, helaas geen sapcentriuge en nu ook het budget niet om het aan te schaffen.

 6. Blender; check… Sapcentrifuge (heb geen slowjuicer); check. 600 appels; check…
  Nog twee dagen en dan ga ik beginnen aan de 3-day detox.
  Kijk er ontzettend naar uit om me weer lekker schoon en fris van binnen te voelen!
  Voor nu, Merry X-mas everybody!!