Snelle courgette preisoep met paling snippers

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Als ik aan vroeger denk, aan de boerderij van mijn opa en oma, denk ik naast alle koeien en paarden ook aan mijn opa die zelf paling ging vangen. In zijn kleine bootje ging hij weg, waarna hij alle fuiken leegde en altijd wel met paling terugkwam. Mijn opa had zijn taak volbracht, nu was het de beurt aan mijn oma. Ik zie paling echt als een Oudhollandse delicatesse, die me doet denken aan mijn opa en oma!

Ik heb mijn vriend niet met een bootje weggestuurd, wel heb ik hem naar de winkel gestuurd om gerookte paling te halen! Ik wilde namelijk een lekker soepje met courgette en paling maken voor op de paastafel!

Vitamine D & omega 3

Paling is een supergezonde vis. Het bevat veel goede omega 3 vetten en vitamine D. Dat laatste kunnen we zelf niet aanmaken, dus is het goed dat uit je voeding te halen. De Gezondheidsraad en het Voedingscentrum adviseren ten minste één keer per week vis te eten en wijst op de voordelen van vette vis. Weet je vanaf nu wat je op het vette vis menu kan zetten: paling!

Variatie

Je kunt alle kanten op met paling. Lekker voor bij de borrel (denk: crostini’s met paling en kappertjes), door een salade of door de pasta. Proberen en experimenteren is mijn advies! Op de Facebookpagina van Ik Hou van Paling vind je nog veel meer lekkere recepten met paling.

Preisoep = paassoep

Omdat het bijna Pasen is, ging ik voor een licht, maar toch vullende soep, met stukjes paling erin. De soep is ontzettend makkelijk te maken. En handig: als je eters hebt met Pasen kun je dit gemakkelijk vooraf maken en ter plekke opwarmen. Easy!

Duurzaam

Toen ik mijn vriend voor de paling op pad stuurde, heb ik hem wel geïnstrueerd dat hij de juiste paling moest kopen, namelijk een met een ESF keurmerk. Dit betekent dat het een verantwoorde keuze is. Belangrijk!

Ingrediënten courgette preisoep

voor 4 kommen

 • 2 courgettes
 • 2 preien
 • 2 bouillonblokjes
 • 750 ml water
 • 75 gram gerookte paling
 • Olijfolie
 • Zout & (chili)peper

Bereiding courgette preisoep

 1. Was de courgettes en prei en snijd in kleine stukken.
 2. Verhit in een grote pan wat olijfolie. Bak de groenten in zo’n 5 minuten.
 3. Kook ondertussen het water en voeg samen met de bouillonblokjes toe aan de groenten.
 4. Kook een kwartier op laag vuur. Snijd ondertussen de paling in kleine reepjes.
 5. Haal van het vuur en pureer voorzichtig met een staafmixer tot een dikke, egale soep. Proef en breng indien nodig op smaak met kruiden.
 6. Schenk in de kommen en verdeel de paling over de soep.

Lekker met een stuk (volkoren) brood.

Eet smakelijk! courgette preisoep met paling courgette preisoep met paling

Wat is jouw favoriete gerecht met paling? En wat vind je van deze courgette preisoep? Leuk als je dit laat weten in de comments!

liefs

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie