Simpel Alaska zalmpakketje uit de oven met groene groenten en gepofte aardappel

Diner, Recepten  /   - 

Voordat ik veel in de keuken stond als blogger vond ik het lastig om vis te bereiden. Ik wist niet precies wat ik er mee moest om het lekker te maken en vond het eigenlijk maar moeilijk. Inmiddels weet ik wel beter. Vis is juist zo makkelijk om te bereiden! Mijn favoriete manier van vis bereiden is in de oven. Bijvoorbeeld door het visje zo te garen in een ovenschaal of door te stomen in de oven. Dat is niet alleen goed voor de smaak, zo’n ovengerecht, maar ook nog eens heel makkelijk. Je hebt er even geen omkijken naar.

Het recept in deze blog is dan ook super simpel. Alles gaat in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar. Easy!

Zalm uit Alaska

Ik heb gekozen voor een wilde Sockeye-zalm filet. De moot heb ik afgesneden van een prachtige grote, roze filet. Deze wilde Sockeye-zalm filet komt uit Alaska. En dat betekent dat het een duurzame vis is. Alle vis uit Alaska is trouwens duurzaam! Persoonlijk vind ik dat heel belangrijk met het oog op de toekomst. Deze vis van Alaska Seafood heeft geen toevoegingen, geen vervuiling en is alleen gevoed met natuurlijk voedsel.

Tammy Lin, George Eliason, alaska seafood

Waarom ik graag kies voor vis uit Alaska:

 1. Wild en duurzaam

Elke visserij in Alaska heeft een jaarlijks vangstquotum. Wanneer deze bereikt is, sluit de visserij zodat de vissen zich in alle rust kunnen voortplanten.

 1. Het is gezond

De vis uit Alaska is een bron van hoogwaardige eiwitten dat laag is in verzadigd vet. Gezond dus! Het is ook natuurlijk rijk aan vele essentiële vitaminen en mineralen en een bron van Omega-3 vetzuren. De vis uit Alaska heeft geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en behoudt al zijn voedingsmiddelen van de dag dat de vis bevroren wordt tot aan de dag dat de vis geserveerd wordt.

 1. Het is veelzijdig

In deze blog gebruik ik zalm uit Alaska, maar je kunt ook voor king crab of black cod kiezen. De mogelijkheden om deze vissen te breiden zijn eindeloos.

 1. Het is van goede kwaliteit

De kwaliteit van Alaska Seafood wordt bepaald door dat wat het niet bevat. Vis uit de wateren van Alaska is bijna vrij van vervuiling in vergelijking met de rest van de wereld. De Alaska zalm wordt gewaardeerd als de hoogste kwaliteit zalm in de wereld. ASMI_WildNatural_tag

Deze Sockeye-zalm komt bij Frank’s Smoke House  vandaan. Dit is een ambachtelijke rokerij en winkel in Amsterdam. Binnenkort openen zij een nieuwe zaak!

Recept zalmpakketje uit de oven

Veel makkelijker dan dit wordt het niet. Alle ingrediënten gaan in zilverfolie de oven in en komen er super smaakvol uit! Je hoeft alleen maar even het sausje voor de gepofte aardappel apart te maken.

Ingrediënten zalmpakketje uit de oven

Voor 1 persoon

 • Een moot van circa 150 gram Sockeye-zalm uit Alaska
 • 1 hand broccoliroosjes
 • 1 handje doperwten
 • 1 hand bonen (snijbonen, haricots verts, peultjes, etc)
 • ½ citroen in schijfjes
 • 1 grote aardappel of 2 kleine
 • 2 el zure room
 • Paar takjes verse bieslook
 • Olijfolie
 • Peper en zout
 • Aluminiumfolie

Wist je dat: het zouten van de zalm is niet alleen lekker voor de smaak. Het zorgt ook voor een meer stevige structuur van de vis, zodat de zalm niet uit elkaar valt.

zalmpakketje uit de oven, Alaska Seafood, zalm

Bereiding zalmpakketje uit de oven

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Boen de aardappel goed schoon.
 3. Prik eerst nog wat gaten in de aardappel met een vork en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Wikkel de aardappel in een stuk folie en zet in de oven voor zo’n 45 minuten. Afhankelijk van de grote van je aardappel. Prik er in met een vork om te checken of de aardappel gaar is. Dit moet gemakkelijk gaan.
 4. Maak ondertussen het zalmpakketje: Leg een stuk zilverfolie neer.
 5. Was de groenten en snijd de broccoli in kleine stukken en leg alle groenten in het midden op het folie.
 6. Plaats de zalmmoot erop, bestrooid met peper en zout en leg 2 schijfjes citroen op de zalm.
 7. Vouw het pakketje goed dicht. Er mogen geen gaten of openingen in het folie zitten.
 8. Leg het pakketje in de oven en laat gedurende 25 minuten gaar stomen.
 9. Houd rekening met de bereidingstijd van de gepofte aardappel, zodat de aardappel en het zalmpakketje tegelijk klaar zijn.
 10. Ondertussen maak je de saus voor bij de gepofte aardappel: meng de zure room met de fijn geknipte bieslook en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
 11. Open voorzichtig het zalmpakketje. Haal de gepofte aardappel uit het zilverfolie, snijd ‘m in en schep wat van de zure room saus erop.
 12. Serveer alles op een mooi bord.

zalmpakketje uit de oven, Alaska Seafood, zalm

Eet smakelijk!

Liefs

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *