Word je dik van eten na 20.00 uur?

Food, Health  /   - 

In de avond kan je na 20.00 uur maar beter niet eten. Je lichaam heeft op dit tijdstip namelijk echt geen energie nodig en daardoor wordt het direct opgeslagen als vet. Eten in de avond maakt je dus dikker!

Denk jij dit ook? Je bent niet de enige!

Deze opvatting heerst er momenteel, alleen is het de vraag of dit waar is. Word je dik van eten na 20:00 ’s avonds? De experts van Personal Body Plan leggen je uit hoe het zit.

Hoe werkt gewichtstoename?

Of we afvallen of aankomen heeft te maken met de energiebalans. Bij een positieve energiebalans (calorieoverschot) kom je aan en bij een negatieve energiebalans (calorietekort) slank je af. Ongeacht de soort producten die je neemt of de samenstelling van je voedingspatroon. Of je aankomt heeft dus te maken met de hoeveelheid calorieën die je in totaal binnenkrijgt. Als dit meer is dan wat je eigenlijk nodig hebt, dan kom je aan.

Je komt niet aan na 20.00 uur s’avonds

Of je afvalt of aankomt heeft dus te maken met de hoeveelheid calorieën die je gedurende de dag, weken en maanden binnenkrijgt. Het maakt niks uit of je eet om 13:00, 19:59, 20:00 of 20:30u. Het is niet zo dat je lichaam een knop heeft waarmee het aangeeft dat het 20:00u is en het daardoor het eten als vet gaat opslaan. Het proces van verbranding gaat continu door. Als je wilt afvallen gaat het erom dat je aan het einde van de dag een negatieve energiebalans krijgt.

Conclusie

Word je dik van eten na 20.00 uur? Nee! Eten na 20:00 uur s’avonds zorgt er niet voor dat je opeens meer aankomt. Dit is een mythe! Eten na 20:00u zorgt alleen voor meer vetopslag als je op die dag al zoveel calorieën hebt binnengekregen waardoor je er een calorieoverschot mee krijgt. Afvallen en aankomen heeft te maken met de hoeveelheid calorieën die je aan het einde van de dag IN TOTAAL binnenkrijgt. Eten na 20:00 uur kan dus prima!

Groetjes!

Team Personal Body Plan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Klinkt plausibel! Ik vraag me dan af als ik dit zo lees of vasten voor een bepaald aantal uur, bijvoorbeeld van 7 uur ik de avond tot 12 uur de volgende dag, uberhaubt wel werkt en zo ja, hoe dan?