What’s new – december 2016

Food, Health  /   - 

Ja hoor, ook deze maand hebben wij weer wat fijne nieuwe, gezonde ontdekkingen voor jullie op een rijtje gezet! Onze favorieten van deze maand:

Verantwoorde wijn van Joost & Joost

Met al die kerstborrels en -diners vloeit de wijn waarschijnlijk rijkelijk deze maand. Niks mis mee (zo nu en dan)! Genieten vooral, maar wel een beetje verantwoord als het kan. Mijn vrienden van Joost & Joost geven advies: ‘Kies voor een wijn met weinig restsuiker en een laag alcohol percentage. Deze wijnen zijn calorisch het meest verantwoord. Een geheugensteuntje voor het kiezen van zo’n wijn: denk aan koele klimaten en droge wijnen. Een witte aanrader is de Triebaumer Trie Weiss (12%) fris wit met mooie diepgang en boordevol smaak. Bij rood kiezen we voor de bio Merlot Cubik Rouge, (12,5%) stoer rood met een soepel fruitig karakter. Beiden wijnen hebben zo goed als geen restsuiker, een extra glaasje is dus geen probleem! Voor vragen en advies, kun je bij  Joost & Joost terecht. wijn joost & joost

 

Albert Heijn XL Zelfpluk Kruidentuin

AH, kruidentuin

Dit vinden we dus echt helemaal leuk bij ILH: Een zelfpluk kruidentuin. En helemaal hot. Sterrenrestaurants zonder eigen kruidentuin? Inmiddels een zeldzaamheid. En niet zonder reden. Verse kruiden, net uit de grond, hebben beslist meer smaak. Zelf kruiden kweken is niet super moeilijk, maar niet iedereen heeft er tijd, ruimte of groene vingers voor. Dus wat nou, als de supermarkt eens voor je gaat tuinieren? Heel goed plan vinden wij.

De smaak van verse kruiden uit de tuin, gecombineerd met het gemak van de supermarkt. De grootste Nederlandse supermarktketen, Albert Heijn, gaat het experiment aan heeft een ‘zelfpluk kruidentuin’ ontworpen in de supermarkt. Hier kunnen wij onze eigen munt, koriander, peterselie, basilicum of andere soorten kruiden plukken. Is dat niet leuk?!

 Puur Pascale – Beter eten is beter leven

Kookboek, Puur Pascale

Puur Pascale – Beter eten is beter leven, is het nieuwe boek van auteur Pascale Naessens. De Rens Kroes van België zouden we kunnen zeggen. Pascale verwerkt pure en natuurlijke producten tot meer dan 75 eenvoudige, smaakvolle en gezonde gerechten. Ze leert ons dat je volop kunt genieten van lekker, voedzaam en gezond eten. Puur Pascale is een prachtig en groot boek met mooie foto’s, gezonde recepten, lifestyle en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies. Een boek dat zeker een plekje verdient in jouw keuken! Het boek is hier te bestellen voor 29,95 euro.

Boretti Tostapane

Broodrooster

Een lekker geroosterd broodje als ontbijt of heerlijke bruschetta bij de borrel? Geen probleem met deze nieuwe broodrooster van Boretti. Een multifunctioneel apparaat die er ook nog eens super leuk uit ziet. Hij is geheel in stijl van het digitale tijdperk: het verlichte led display heeft een bruiningscontrole en timer, waardoor het brood nooit meer zal aanbranden! Met de functies ‘bagel’, ‘ontdooien’, ‘opwarmen’ en ‘annuleren’ is dit product gemakkelijk in gebruik. De twee extra brede sleuven maken het mogelijk om tevens dikke plakken brood te roosteren en zijn apart van elkaar te bedienen. En opruimen wordt een eitje dankzij de uitneembare kruimellade, super handig! De tostapane kost €129,95, en is hier te verkrijgen.

Tony’s wit & wit framboos knettersuiker

In het kader van ‘af en toe zondigen is ook gezond’, tip ik je graag over het nieuwste van Tony’s Chocolonely: ze introduceerden onlangs twee repen witte chocolade, waarvan éen met framboos knettersuiker smaak!  En als we zondigen doen we dat natuurlijk wel een beetje verantwoord naar de wereld toe. Tony’s maakt 100% slaafvrije chocolade, wat heel vanzelfsprekend klinkt, maar het helaas niet is. Daarom kiezen wij graag voor Tony’s! Tony's chocolonely, chocolade

Liefs,

Daisy & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie