What’s new // juni 2018

Food, Health  /   - 

Het is alweer juni en dat betekent het begin van de zomer… Lange zomeravonden, terrasjesweer, picknicken in het park. Love it! Wij hebben weer een aantal nieuwe producten en hotspots, die te pas komen in de komende zomermaand, voor jullie op een rijtje gezet. 

What’s new juni 2018

Perla Origins Tanzania

Vorige week waren wij te gast bij Perla. Perla is een koffiebranderij in de Zaanstreek, waar zij al 120 jaar de lekkerste koffie branden. Al hun bonen zijn UTZ Certified, dit is een keurmerk voor eerlijke handel. Zo ben je altijd verzekerd van lekkere én eerlijke koffie. Tijdens ons bezoek aan Perla mochten wij een kijkje nemen achter de schermen. Zo mochten wij onze eigen koffiebonen mix samenstellen en deze zelf branden. Tot slot hebben wij onze eigen koffiemix geproefd en vergeleken met de nieuwe Perla Origins Tanzania koffieboon, een licht gebrande 100% aromatische Arabicaboon met frisse fruittonen van citrusfruit, blauwe bes en jasmijn. Deze koffieboon is de nieuwste toevoeging aan het assortiment en is onderdeel van het ‘Perla Future Coffee Project’. Dit project ondersteunt lokale koffieboeren in de wereld. Zo investeert Perla in een kwekerij in Tanzania, waar koffieplantjes worden gekweekt die beter bestand zijn tegen droogte en andere gevolgen van de klimaatverandering. Door deze investering kunnen er betere koffieplanten, in grotere volumes en tegen een lagere prijs aan de lokale boeren worden aangeboden. Ook worden de boeren geschoold zodat zij een grotere en kwalitatief hoogwaardige koffieoogst hebben. De nieuwe Perla Origins Tanzania bonen (250 gr) zijn nu te koop bij Albert Heijn voor  € 3,79.

Perla, koffie, koffiebonen, tanzania
Onze eigen koffiebonen mix branden

Perla, koffie, koffiebonen, tanzania

SNCKBR Utrecht

Vorige maand opende in Utrecht het grootste vegan restaurant van Europa: SNCKBR. Na 2 vestigingen in Amsterdam en een restaurant in Eindhoven, is nu Utrecht aan de buurt. De hotspot vind je op Vredenburg, in hartje Utrecht. Hoewel de naam anders doet vermoeden, hoef je geen frituurlucht en vette hap te verwachten. SNCKBR tovert alle “guilty pleasures” zonder moeite om naar “healthy pleasures”. Hun gerechten zijn matig in vet, vrij van geraffineerde suikers,  (waar mogelijk)  glutenvrij en koolhydraatarm en 100% plantaardig. Daarbij is het interieur om je ogen uit te kijken!

SNCKBR, utrecht, restaurant, vegan

SNCKBR, utrecht, restaurant, vegan

Magioni Veggie sticks

Magioni maakt pizzabodems zoals jij die gewend bent, maar dan een stukje gezonder. De bodem van Magioni bevalt namelijk 40% verstopte groente in de bodem. De bodems bevatten 70 gram groente en hiermee bevatten deze 30% minder koolhydraten en calorieën dan een ‘gewone’ pizzabodem. Naast pizzabodems hebben zij ook een aantal andere producten in het assortiment, waaronder de nieuwe Veggiesticks. De Veggiesticks bevatten  31%-33% groente, en dat proef je echt niet. De veggie stick vind je bij de AH to go en zijn er in 2 smaken: bloemkool en rode biet. Lekker voor onderweg of bij de lunch!

Magioni, veggiesticks, pizzabodem

Nieuwe smaken hummus

Albert Heijn verrast ons iedere keer met lekkere, soms ietwat gekke, nieuwe producten. Deze maand verschijnen er 4 nieuwe smaken hummus: Hummus Harrissa, Hummus Platbrood, Hummus Mango en Hummus Choco (?!). Vooral die laatste trok onze aandacht. Zelf noemt AH het een vervanger voor chocoladepasta, voor bij het ontbijt, een high tea of als dessert. Wellicht het proberen waard. De hummus Mango lijkt ons lekker fris!  hummus, smaken, choco, mango, ah

Hebben jullie nog leuke, nieuwe producten of merken ontdekt? Laat het ons weten in de comments!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *