Uluwatu tips: eten, slapen & doen

Bali, Travel  /   - 

Voor het gemak noem ik de hele zuidelijke punt van Bali ‘Uluwatu’. In werkelijkheid heet dit de Bukit Peninsula, maar deze term is minder bekend. Uluwatu daarentegen is wel enorm bekend. Je vindt er de mooiste en beste surfspots van Bali. De dorpjes ernaast behoren ook tot dit gebied. Denk aan Padang Padang, Bingin en Balangan. Als ik op Bali ben, ga ik regelmatig een paar dagen ‘op vakantie’ naar Uluwatu. Ook hier kun je heerlijk eten, slapen op mooie plekken en fantastisch surfen. Must go! Ook Mirte (ze schrijft voor I Love Health) is in Uluwatu geweest en heeft de blog aangevuld met haar tips! Onze favoriete plekken:

Mijn Uluwatu tips!

Slapen in Uluwatu

Suarga Padang Padang

Dit hotel is zonder twijfel de mooiste plek op Bali waar ik heb geslapen heb. De locatie is waanzinnig: boven op de prachtige kliffen bij Padang Padang. Je kijkt uit over twee surfbreaks: Padang Padang en Impossibles. Vanuit je luie ligbedje aan het zwembad heb je de hele dag spectaculair uitzicht. En de surfers onder ons hoeven alleen maar even naar beneden te kijken voor een snelle surfcheck. Ideaal! Suarga Padang Padang, daisy, bali Suarga Padang Padang, daisy, bali, uluwatu tips

Maar Suarga is niet alleen speciaal om de locatie. Suarga is een duurzaam boutique resort hotel. Klinkt fancy? Klopt, is het ook. Maar op de juiste manier! Modern luxury meets traditioneel Balinese architectuur. Al het hout en de stenen gebruikt voor dit hotel, komen elders uit Indonesië. Zo komt er hout van bruggen uit Java en oude ziekenhuizen. (Don’t worry, de bruggen zijn vervangen door nieuwe exemplaren). Heel bijzonder om dit verhaal te horen.

Onze kamer was fantastisch: mega bed met speciaal airconditioning systeem (een AC waarvan je niet wakker wordt met een stijve nek en verkoudheid, maar een AC die ‘evening breeze’ heet en ook zo voelt) en de mooiste badkamer ooit. Tel daar een heerlijk ontbijt met vele gezonde opties bij op, en je hebt me. Ook voor de lunch en het diner kun je terecht bij Dugong, het restaurant van Suarga. Mocht je hier niet slapen, kan ik je dit ook zeker aanbevelen. Wij gingen voor het 4-gangen verrassing menu van de chef. Ik wilde niet meer weg. Boeken en meer info hier!

Suarga Padang Padang, daisy, bali, uluwatu tips Suarga Padang Padang, daisy, bali, uluwatu tips

Rock ’n Reef

Mirte: in één woord: Wauw. Dat is wat ik dacht, voelde en zei, toen ik hier voor het eerst aan kwam. Ik ben al op best wat mooie plekken geweest, maar dit vond ik toch wel een heel bijzondere. Weg van alle drukte, de hele dag door zon, een eigen strand als voortuin, aapjes die over je dak springen en onwijs lieve dames die heerlijk voor je koken. Ben je in Bali, dan is een nachtje bij Rock’n Reef zeker de moeite waard. Het is overigens wel even een klim om er te komen. Je moet namelijk via een steile trap tussen de rotsen en jungle door naar beneden. Maar onderweg heb je al een prachtig uitzicht. Meer dan de moeite waard dus.

Uluwatu tips, bali, rock 'n reef
Prima uitzicht vanuit bed dacht ik zo?
Uluwatu, tips, ILH, uluwatu tips, bali
Ons eigen ‘balkon’. Het kan slechter;)

Extra tip waar je vooral niet moet slapen: ook ik zoek op blogs als ik op ben naar een leuk hotel. Ik werd door vele blogs en Insta foto’s geënthousiasmeerd voor Sal Secret Spot. We sliepen hier twee nachten, maar waren erg teleurgesteld. Het plekje is inderdaad heel Instagram waardig, maar daar is ook alles mee gezegd. De prijs-kwaliteit is enorm slecht. Je betaalt echt veel te veel geld voor wat je krijgt. Als dit 40 euro per nacht zou zijn, zouden mijn verwachtingen lager zijn, maar voor dik 100 euro per nacht, zeker op Bali, mag je wel wat verwachten. Doe er mee wat je wilt 😉

Eten in Uluwatu

Bukit Cafe

Bukit Café is open van ontbijt tot diner en heeft alles wat je maar kan wensen. Van supergezonde ontbijtjes, tot de stevigere post-surf eieren, van healthy juices tot een glas wijn. Mijn favoriet? De tonijn met bruine rijst. En inderdaad elke keer een shotje jamu. Want a jamu a day… Bukit Cafe, Uluwatu, tonijn, bali, uluwatu tips

Nalu Bowls

Een begrip op Bali! En gelukkig vind je ook in Uluwatu een Nalu Bowls. Dé plek voor je smoothie bowl. En eerlijk is eerlijk, je vindt tegenwoordig op elke straathoek in Bali smoothie bowls, maar de lekkerste eet ik toch echt bij Nalu Bowls. Je vindt dit zaakje bij Single Fin Uluwatu. nalu bowls bali smoothie bowl

Cashew Tree

Overdag kun je zowel voor een ontbijtje als lunch bij Cashew Tree terecht, soms zelfs voor een yoga lesje, en ’s avonds is het dé plek in de Bukit voor een dansje, met ervoor een hapje! Je vindt het in Bingin. Hele chille plek. Eten is prima en er hangt een goede sfeer.

Suksema

Verder aten wij heel lekker bij Suksema, de Italiaan die ook een sushi tent is. Hoe idioot dit ook mag klinken. Haha! De ene avond gingen voor de Italian treatment, de andere avond voor sushi. Beide zeer geslaagd.

Wat ik enorm vond tegen vallen, terwijl Tripadvisor er enthousiast over is, is Yeye’s. Ik ben hier nu drie keer geweest de afgelopen jaren, en ben drie keer teleurgesteld. Ik laat dit voortaan even aan me voorbijgaan.

Surfen in Uluwatu

Deze regio is echt hét mekka voor surfers. Vooral de meer gevorderde surfer kan hier zijn hart ophalen. De beginners en intermediates moeten zeker niet overal uit peddelen. Maar het kan!

  • Gevorderden: Uluwatu, Padang Padang (outside), Dreamland, Bingin en Balangan.
  • Intermediates: Baby Padang (Inside), Dreamland en Balangan op de punt.
  • De beginners raad ik aan bij Baby Padang (inside) erin te duiken.

Uiteraard moet je het altijd even checken, want het kan nogal verschillen per dag. En dan spreek ik uit ervaring 😉

padan-padang, uluwatu tips
Padang padang! Hoe vet is dit? Uitpeddelen tussen de rotsen, blauw water… love it!

Stranden Uluwatu

Je hebt heel veel mooie stranden in deze regio! In deze blog lees je daar alles over!

bingin, uluwata, strand, bali, uluwatu tips
Bingin beach
nadja mindful bali strandwandeling 3_2, uluwatu tips
Balangan beach

In deze blog, die ik twee jaar geleden schreef toen ik voor het eerst op Bali kwam, vind je al mijn andere tips voor Uluwatu.

Heb jij nog goede Uluwatu tips? Deel ze in de comments hieronder!

x Daisy & Mirte

uluwatu, bali, uluwatu tips
Het uitzicht bij Uluwatu over de wereldberoemde surfspot! Ik kan hier uuuuuren zitten en kijken. Zo gaaf!
Bingin en Impossibles, bali, indonesie, uluwatu tips
Het uitzicht vanaf Bingin beach op de kliffen en je kijkt naar Impossibles surfspot. Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie