Wat is er met ons eten gebeurd?

Food, Health  /   - 

De etiketten van voedingsmiddelen zijn tegenwoordig alleen nog te ontcijferen door mensen die scheikunde gestudeerd hebben. Ze staan vol termen waar de gemiddelde Nederlander nog nooit van gehoord heeft. Alle verpakte voedingsmiddelen staan bol van de conserveringsmiddelen en kunstmatige toevoegingen, en toch worden we gemiddeld als bevolking alleen maar ongezonder en dikker. Als tegenreactie gaan er steeds meer mensen zo extreem eten dat ze helemáál geen suiker of tarwe meer willen eten, terwijl dat in gewone hoeveelheden helemaal niet slecht voor ze is. Pff, wat is er toch met ons eten gebeurd?

zonnatura

Dat vroeg Zonnatura zich ook af. Als de natuur zulke mooie producten heeft, waarom zou je daar dan onnodig veel dingen aan toevoegen? Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat dit niet betekent dat er helemaal geen E-nummer of conserveringsmiddel zit in de producten van Zonnatura. Als je als fabrikant iets wil maken dat langer dan een dag te bewaren is ontkom je daar bijna niet aan, maar je kunt er wel éérlijk over zijn. Dat doet Zonnatura, en daarom vind ik het een mooi merk. Er worden zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruikt, die zo min mogelijk bewerkt zijn. Als er een e-nummer in een energiereep zit wordt dat niet weggemoffeld in een klein hoekje op de verpakking, maar gewoon bij de ingrediënten gezet. Het ingrediënt wordt bovendien voluit geschreven, zodat je ook echt weet wat het is en er geen scheikundeboek bij hoeft te pakken. Zo natuurlijk mogelijk dus, zodat de goede eigenschappen van de natuur zoveel mogelijk behouden blijven. Zo doen ze dat al 60 jaar. Symphatieke filosofie, toch?

zonnatura Ik vind de tussendoortjes van Zonnatura, zoals de notenfruitreep met amarant en pure chocolade, echt een aanrader! Vol stukjes noot, fruit, gepofte rijst, amarant en pure chocolade in. Yumm! Er staan geen ingewikkelde scheikundige termen als polydextrose, soja lecithine of glycerol op de verpakking. Betekent dit dat je tien van deze notenfruitrepen kunt eten zonder er dik van te worden? Nee, natuurlijk niet. Maar áls je dan een tussendoortje kiest en je hebt geen zin in een appel, dan is zo’n natuurlijke en biologische reep een véél beter idee dan een zoete candybar. Zo veel lijkt me duidelijk, toch!?

Tussendoortje-tip: Besmeer een maïswafel amarant (met rozemarijn en zeezout) met pindakaas en appel, en eventueel wat honing en sesamzaadjes. Een mini-taartje!! Enjoy 😉 zonnatura

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties

  1. Ik gebruik ook regelmatig producten van Zonnatura (thee, havermout, groentesap enz.) Enige opmerking die ik erbij heb is dat ik hier toch ook de etiketjes blijf lezen. Bijvoorbeeld de notenmix-repen eet ik graag, want volledig gezoet met honing. Maar ik heb laatst ook de amanth-reep met chocola uitgeprobeerd, maar daar zat toch wel meer “suiker” aan toegevoegd als ik dacht. Voor mijn smaak te zoet, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

  2. Hoi daisy, ik lees ook foodness en hierop staat centraal exact de zelfde advertentie. Alles is letterlijk het zelfde. Dat vind ik een beetjecraar eigenlijk.

  3. Geen probleem dat je advertorials plaatst, maar ik vind de titel toch slecht gekozen omdat ie zo misleidend is. Ik had een inhoudelijk sterk artikel verwacht, zeker ook na het lezen van de inleiding.. Maar niets bleek minder waar, het was gewoon reclame.

  4. Misschien is het een idee om bij dit soort berichten “advertorial” te zetten. Ik snap dat je inkomsten aan je blog wil overhouden maar dit soort berichten zijn gewoon reclame. Prima, maar wel zo eerlijk om dit expliciet te vermelden als je dit in een redactioneel artikel schrijft.

  5. Ik hou van dit merk, ik koop er altijd thee en rijstwafels van en hun notenrepen vind ik ook erg lekker. (: Deze met chocolade kende ik nog niet, die ga ik ook maar ‘ns proberen ^^

  6. Ik ben ook fan van Zonnatura en ik vind het vooral fijn dat deze producten gewoon heel goed betaalbaar zijn. Dat is bij veel gelijksoortige merken wel anders, helaas. Leuk stukje 🙂