5 x voordelen van GEEN alcohol drinken

Food, Health  /   - 

“Doe niet zo ongezellig?!” Een kreet die ik wel eens hoor als ik op een zaterdagavond aan de bar gewoon een spa rood bestel. Of ik niet drink? Jawel hoor. Een goed wijntje of biertje op zijn tijd of een lekker cocktailtje, daar kan ik echt van genieten. Maar iedere week? Mij niet gezien. Ook in het weekend, of misschien wel juist in het weekend, wil ik me fit voelen en zoveel mogelijk uit die twee vrije dagen halen. Een hele zondag brak op de bank voldoet daar dus niet aan. Bovendien is het ook vrij tegenstrijdig om doordeweeks een fitgirl uit te hangen, en in het weekend liters wijn of bier er door heen te jagen. Naast het feit dat je veel fitter bent wanneer je weinig of geen alcohol drinkt, zijn er nog meer goede redenen om die alcoholische versnapering (veel vaker) te laten staan.

De voordelen van geen alcohol drinken

1. Betere conditie + mooiere huid + betere concetratie

Je voelt je niet alleen fitter, je ontwikkelt in het algemeen een betere gezondheidstoestand. Je fysieke conditie wordt veel beter, je huid mooier en je kunt je beter concentreren. Doordat je geen alcohol meer drinkt zal je lichaam minder afvalstoffen moeten verwerken en heeft het meer ruimte om voedingsstoffen op te nemen die juist wel veel goeds doen voor je.

2. Kans op borstkanker verkleint

De meeste vrouwen weten dat niet, maar uit  nieuwe studies waar miljoenen vrouwen aan hebben meegedaan, blijkt dat de kans op borstkanker al bij matig alcoholgebruik stijgt. Het gaat dan om twee, drie glazen per dag. En het maakt niet uit of je dan rode wijn, bier of whisky drinkt.

3. Je blijft langer slim

De aanmaak van nieuwe hersencellen stopt niet op je twintigste. Dat is een ongoing process. Alcohol doodt letterlijk hersencellen én verhindert de aanmaak van nieuwe hersencellen.

4. Spa blauw is een stuk goedkoper

Het behoeft geen betoog dat ook op financieel vlak stoppen met drinken voordelen biedt. Dat lekkere streekbiertje of die dure, maar ó zó lekkere wijn zijn een grote hap uit je portemonnee.

5. Kans op ziekten verkleint

Ook al had je toen je dronk nooit echt serieuze gezondheidsproblemen, je staat er beter voor als je gestopt bent. Het gaat niet alleen om acute ziektes of aandoeningen maar ook om de ontwikkeling van ziektes op de lange termijn.

Heb jij wel eens een geen alcohol gedronken voor een bepaalde periode? Bijvoorbeeld voor een alcoholvrij maandje? Daisy deed het eens tijdens een suikervrije challenge van een maand op ILH En gastblogger Laska deed het ook een maand en schreef er deze leuke blog over. Is een maand zonder je net een stap te snel? Dan heeft Daisy nog een aantal goede adviezen om verantwoord te drinken. Try it! 

Liefs Mirte

Bron: gezondnu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *