Recept Deliciously Ella: Salade van courgette- en wortelrepen

Food, Recepten  /   - 

Er zijn tegenwoordig een heleboel healthy kookboeken te verkrijgen, met allemaal weer een ander verhaal en een eigen kijk op een gezonde levensstijl. De een niet per se beter dan de ander, maar wel fijn als de receptjes en manier van koken jouw ook aanspreken. Het nieuwe boek van Delicouly Ella: ‘Elke Dag‘, is zo’n boek. Wij van ILH zijn fan! Het boek staat vol met de heerlijkste recepten én een shopping list. Ella begrijpt dat je niet iedere dag veganistisch kunt eten of dat je wel eens zin hebt in een pizza of een lekker stuk chocola. Geniet ervan, is haar boodschap, maar zorg voor balans en een gezonde basis. En zo is dat, helemaal mee eens Ella!

Hieronder één van die heerlijke receptjes uit haar nieuwe boek.

Ingrediënten Salade van courgette- en wortelrepen

  • 2 courgettes
  • 3 grote wortels
  • handvol pompoenpitten
  • handvol zonnebloempitten
  • 4 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper

Bereiding Salade van courgette- en wortelrepen

  1. Snijd de courgettes en wortels met een dunschiller in dunne repen (schil de wortels eerst). Ik heb gemerkt dat dit bij het binnenste deel lastig gaat, dus dat mag je weggooien (of opknabbelen) zodat je niet in je vingers snijdt.
  2. Doe de repen wortel en courgette met de pitten in een kom, druppel de olie en azijn erover en bestrooi tot slot met paprikapoeder, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.

Je kunt dit afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren. deliciously ella - elke dag, Salade courgette- en wortelrepen

Hebben jullie trouwens het interview met Delicously Ella al gelezen? Nee? Dan moet je dat zeker even doen. Een onwijs leuk en interessant interview, waarin ze onder andere haar eetdagboekje met ons deelt!

Ella Mills’ kookboek ‘Elke Dag’ kun je hier bestellen.

Enjoy!

X Daisy & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties