We hebben weer een lekker receptje, voor de echte carnivoren onder ons! Persoonlijk eet ik graag kip. Kip barst van de eiwitten terwijl het weinig vet heeft. Vandaar dat ik ook een pulled chicken liefhebber ben! Makkelijk te maken, maar nèt even anders dan normaal. We maken niet alleen de pulled chicken zelf, maar ook de broodjes. Mocht je dit te veel gedoe vinden? De pulled chicken smaakt ook goddelijk op een (volkoren) boterham of cracker.
Ingrediënten pulled chicken met avocado
Voor de broodjes (2 kleine broodjes)
- 4 eetlepels kwark
- 4 eetlepels havermoutmeel
- 1 eetlepel water
- Peper, zout
- Kruiden, wij gebruikten italiaanse kruiden
Pulled chicken vulling (2 á 3 personen)
- 1 avocado
- 200 gram kipfilet
- 1 kleine ui
- paar takjes verse koriander
- citroensap uit 1/8 citroen
- 2 eetlepels kwark
- 1 bouillonblokje
Bereiding pulled chicken met avocado en kiemen
- Breng water aan de kook in een pan. Voeg daar het bouillonblokje en de hele kipfilet aan toe. Kook in 10 minuten gaar.
- Meng ondertussen de havermoutmeel met de kwark. Zorg dat het beslag nog een beetje dik blijft. Breng op smaak met de zout, peper en kruiden.
- Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje olie. Doe daar een klein beetje van het beslag in, in de vorm van een mini-pannenkoekje. Bak ongeveer 5 minuutjes op laag vuur. Draai om totdat beide kanten gaar zijn. Als je er meer maakt: herhaal dit. Laat ze afkoelen.
- Haal de kip uit de pan. Voorzichtig! Laat even afkoelen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Trek deze uit elkaar, dit kan handig zijn met een vork. Zo krijg je het pulled effect.
- Snipper de ui. Meng dit met de avocado, koriander, kwark en citroen in een kom. Voeg hier de pulled chicken aan toe en meng goed met elkaar.
- Snijd de afgekoelde broodjes voorzichtig open met een dun mes. Vul met het pulled chicken mengsel.
That’s it. Eet smakelijk!
x Daisy
Meer weten over kiemen? Kijk op kiemgroenten.nl!
Enjoy!
2 reacties