Quinoa is zeer populair op het moment. En dat is niet voor niks. Het is met recht een super food te noemen. Veel voedzamer dan quinoa wordt het niet! Zelfs de Nederlandse Vogue bestempelde quinoa als een echte food trend voor 2013. Daarom nu – en binnenkort ongetwijfeld weer – een lekker, gezond gerecht met quinoa: pilav van quinoa. Pilav is normaal gesproken een rijstgerecht met kip en groenten uit het Midden-Oosten, maar in dit geval dus met quinoa in plaats van rijst.
Waar vriendlief over enkele eerdere quinoa creaties niet per definitie te spreken was, was dit gerecht een absolute hit!
Ingrediënten quinoa recept voor 4 personen:
- 275 gram quinoa (van de bio winkel of van Lassie in de gewone suup)
- 2 el pijnboompitten
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 250 g winterpeen, in plakjes
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 3 el krenten
- 1 zak spinazie (300 g)
Bereiding:
1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en peen 10 minuten. Neem uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 minuten.
3. Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden. Tot slot strooi je de pijnboompitten over de borden.
Bron: AH
Eigen variatie op recept:
Uiteraard heb ik dit gerecht ook zelf geprobeerd, anders zou ik jullie niet tippen om dit lekkere quinoa gerecht te maken. Op onderstaande foto zie je het resultaat. Je ziet dat het een stuk donkerder van kleur is, maar dat komt omdat ik rode quinoa heb gebruikt in plaats van lichte. Wat mij betreft net zo lekker.
Eet smakelijk!
Geef een reactie