Power to the pieper || Geroosterde aardappels

Food, Recepten  /   - 

Als klein meisje at ik bij mijn ouders thuis eigenlijk altijd het bekende AVG’tje. Juist: aardappels, vlees en groente. Hollandser kan niet. Lekker prakken, beetje jus erover (uit zo’n maggi potje) en een schep appelmoes. Hop. Ik durf te wedden dat de meeste van jullie ook zijn opgegroeid met zo’n AVG’tje, of niet dan? Het gekke is dat ik sinds ik op mijzelf woon en zelf kook – toch al zo’n jaar of 12 – zelden of nooit meer aardappels op het menu zet. In de winter kan ik een stampotje zo nu en dan wel waarderen. Maar verder… bijna nooit! Gek eigenlijk. Er is natuurlijk een tijd geweest dat aardappels als dikmaker bestempeld werd. Zou het daar door komen? Geen idee! Inmiddels weet ik wel beter. Aardappels zijn hartstikke gezond en je wordt er heus niet dik van. Sowieso wordt je van geen enkel voedingsmiddel dik. Zelfs niet van een stuk taart. Tenzij je hierdoor over je dag genomen te veel (calorieën) eet. Je wordt immers dik van teveel (calorieën) eten t.o.v. je verbranding, ongeacht het product. Dat neemt niet weg dat je beter voor voedzame producten kan kiezen (en dus geen taart).

Maar dat terzijde. Ik dwaal af. Terug naar de pieper.

Een kilo gekookte aardappels bevat minder calorieën dan een kilo rijst of pasta. Bovendien voorzien aardappelen je van de nodige vitamines en mineralen. De vezels in aardappels dragen bij aan een gezonde darmfunctie, wat fijn is als je op de kilootjes wilt letten.

Sinds een paar jaar is de zoete aardappel helemaal hot en happening. Logisch! Want lekker en voedzaam. Maar bij mij staat ‘de gewone pieper’ ook al weer een tijdje vaker op het menu. Vind je aardappels koken maar saai? Snap ik! Daarom deel ik graag dit heerlijke recept met je.

Video: Geroosterde aardappels

Een man naar mijn hart, deze piepjonge chef kok. ‘Iedereen vindt frietjes lekker. Maar we kunnen niet elke dag naar de snackbar’. Precies. I luvvvv frietjes. En mijn love handles gaan er ook goed op. En daar ben ik dan wat minder blij mee. Waar ik wel blij mee ben, is dit geroosterde aardappels recept!

Bewaartip aardappels

De aardappel bewaar je het beste op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Behalve aardappels voor het bereiden van verse friet en grote verpakkingen die niet in de koelkast passen, die bewaar je het beste in een koele donkere kast.

Lees hier alles over aardappels en vind nog veel meer lekkere recepten.

Wat is jouw favoriete recept met aardappels? Ik ben benieuwd! Deel het in de comments. Inspiratie is altijd welkom! 

x Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie