Kersttrend & kerstrecept!

Food  /   - 

Shared dining: wat een goed idee! Als ik uiteten ga in restaurant doe ik ook het liefst aan shared dining. Zo kan ik van heel veel kleine gerechtjes wat hapjes proeven. Ideaal voor iemand die nooit kan kiezen! Maar ook als ik bij vrienden of familie eet, stel ik vaak het shared dining principe voor. Dat wil zeggen: we maken allemaal wat, zodat je de gastheer of -vrouw wat ontziet. Dit is dan ook precies wat ik mijn moeder heb voorgesteld met Kerst. Ze zit middenin een verhuizing en dan voor een tienkoppig gezin koken, is nogal wat. En weer gourmetten… hahaha i don’t know! Dus mam, tell me? Zal ik het voorgerecht maken? In dat geval heb ik een vet lekker kerstrecept. Luister, en huiver. Of beter nog: luister en kijk!

Kerstrecept: Zalmtartaar met pitaya en avocado

Vooral het heerlijke recept van de zalm met mijn favoriete fruit uit Bali – de pitaya – lijkt me heerlijk! Dit ga ik deze week nog proefkoken voor de kerst. Een hapje van zo’n pitaya, ook wel dragon fruit genoemd, brengt me weer even in Bali. Maar op deze manier geserveerd is het een super lekker, makkelijk, snel en gezond recept. Ideaal voor kerst!

Anderhalve week geleden was ik op het Allerhande Kerstfestival, waar ik mijn boek verlootte tijdens een quizje in een kiemenkraam. Hartstikke leuk! Deze kiemenkraam stond in het groente/fruit gedeelte van het festival. waar ook een groot deel van deze video is opgenomen. Leuk om dat zo terug te zien!

Wat gat jij maken met kerst? Doe je ook aan shared dining? Of laat je je mutti wel alles koken 😉

Liefs

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *