Plant Power || kookboek review

Food, Health  /   - 

Al vele ‘eetstijlen’ heb ik geprobeerd. Al eet ik niet volgens één vaste stijl, maar pik ik overal van mee wat bij me past. De vegan keuken heb ik echter nog niet eerder geprobeerd. Het leek me eerlijk gezegd nogal heftig, als je begrijpt wat ik bedoel. Geen vis en vlees oké… maar 100% plantaardig… ik had mijn twijfels erbij. Totdat ik onlangs bij de Plant Power book launch van Lisette Kreischer was. Inderdaad, een 100% plantaardig kookboek.

Tijdens de launch vertelde Lisette uitgebreid over de voordelen van de vegan keuken. En wat deed ze dit enthousiast! Een inspirerende vrouw met het hart in de vegan keuken. Maar ook met een groot hart voor moeder natuur. Zo zijn alle recepten in het Plant Power ingedeeld op seizoen. Het is niet alleen veel beter voor de natuur om seizoensproducten te kiezen, maar ook voor je portemonnee 😉 Plant Power - Lisette Kreischer

Lisette wil je met Plant Power niet pushen om ineens voor the whole shebang te gaan, dus 24/7 volledig plantaardig, maar laat aan jou de keus om het een tijdje te proberen, een paar dagen per week, iets langer… het is jouw keus. Ik vind deze tone of voice van Plant Power heel fijn.

Oké vegan dus. Geen vis, vlees, eieren, zuivel en andere dierlijke ingrediënten. Wat mag je wel?

Groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden, plantaardige melk, (kwalitatieve) soja, kruiden, granen, zeeplanten, kiemen, superfoods… genoeg zoals je ziet. En Plant Power heeft me laten inzien dat je ook met deze ‘restricties’ heel lekker en gevarieerd kunt eten.

Plant Power – de recepten

Zoals eerder gezegd is Plant Power ingedeeld per seizoen. Elk seizoen is weer ingedeeld in recepten voor het ontbijt, de lunch, avondeten en snacks. Scroll naar beneden voor foto’s van het boek.

Een paar van mijn favoriete recepten:

 • Scrambled no-egg (geen eitjes, maar van tofu)
 • Raspberry Goodness Bowl
 • Sunny Couscous
 • Courgette muffins
 • Walnoten sandwich (geproefd tijdens de launch: goddelijk!)
 • Non-tuna salad
 • Holiday Special

De heerlijke recepten worden ondersteund door mooie foto’s van de gerechten. Het water liep me in de mond tijdens het bladeren. Ik heb al een aantal recepten uit Plant Power gemaakt, maar ik weet zeker dat er nog veel zullen volgen!

Je kunt Plant Power kopen bij Bol.com. Plant Power - Lisette Kreischer Plant Power - Lisette Kreischer Plant Power - Lisette Kreischer Plant Power - Lisette Kreischer Plant Power - Lisette Kreischer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

 1. Lijkt me een erg leuk boek en ik ben weer eens opzoek naar inspiratie. De volgende keer maar meenemen uit de boekhandel. Lijkt me leuk om eens te zien wat jij goede kookboeken vind

 2. Volgens mij wordt er een foutje gemaakt in de tekst moet plantaardige ingrediënten niet dierlijke ingrediënten worden in onderstaande zin?

  Oké vegan dus. Geen vis, vlees, eieren, zuivel en andere plantaardige ingrediënten. Wat mag je wel?

 3. Ik heb het boek uitvoerig bekeken in de winkel en ik vind het erg leuk dat de recepten op seizoen zijn ingedeeld. Zo kun je gemakkelijk seizoensgebonden maaltijden maken, wat ook nog eens goedkoper is aangezien groenten en fruit in het seizoen meestal niet zo heel veel geld kosten.

 4. Ik heb t boek ook en vind t echt geweldig. Wat n lekkere en leuke recepten, veel informatie etc. En ik ben niet eens vega, laat staan vegan!

 5. Het lijkt me best lastig wanneer je dit altijd zou moeten volhouden, maar ik geloof zeker dat het te doen moet zijn om een del van de tijd puur plantaardig te eten. Ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar de producten die je dan ter vervanging nodig hebt om bepaalde gerechten te maken.

  1. Hoi! Ik ga niet volledig vegan eten, maar pik ook uit deze eetstijl weer wat mee. Ik eet sowieso al regelmatig vegetarisch en vanaf nu dus ook af en toe een vegan maaltijd! Mijn ontbijtjes en lunches zijn vaak al vegan, zonder dat ik hier bewust voor kies. En voor het diner heb ik dankzij Plant Power ook veel inspiratie.