Rijstwafel sandwich met geitenkaas en broccoli kiemen

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Eerder deze maand schreef ik een blog over broccoli kiemen, een wat minder bekende kiemgroente soort. En ik moet zeggen: I’m impressed door deze gezonde, jonge plantjes. Zo blijken de kiemen nóg gezonder te zijn broccoli. Ik koop nu dan ook regelmatig een bakje broccoli kiemen en voeg af en toe wat van de kiemen toe aan mijn salades. Ook smaakt het heerlijk op een rijstwafel. Zo maakte ik pas deze combinatie: een rijstwafel met geitenkaas, spinazie, avocado en een toefje broccoli kiemen. Heerlijk!

Ik mag het eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het. Maar tips voor gezond ‘broodbeleg’ zijn altijd fijn, toch?

Ingrediënten rijstwafel sandwich

  • 2 grote rijstwafels (ook lekker: kamut wafels)
  • Handje verse blad spinazie
  • 1 plak geitenkaas
  • 1/3 avocado in plakjes
  • Toefje broccoli kiemen (circa 10 gram)

Bereiding rijstwafel sandwich

  1. Leg een rijstwafel op je bord en beleg deze met de verse spinazie, vervolgens de geitenkaas, de avocado plakjes en tot slot de broccoli kiemen.
  2. Bovenop nog een rijstwafel en je hebt een heerlijke ‘sandwich’!

rijstwafel sandwich met broccoli kiemen Enjoy!

Eet jij wel eens kiemen? Welke eet je dan? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en tips! Dus deel dat vooral in de comments hieronder! 🙂

-Foto’s gemaakt met Canon EOS 1200D-

Geef een reactie

6 reacties

  1. Net een boekweit pannenkoek/wrap gegeten met makreel en broccolikiemen. Het was heerlijk! In tegenstelling tot andere kiemen die ik geprobeerd heb zijn deze mild van smaak. En het mooiste, je hoeft niet eens van brocolli te houden:)