Powerfood by Rens Kroes || book & launch

Food, Health  /   - 

Het zusje van? Het zusje van? Voor ons foodies is Doutzen het zusje van! Rens Kroes (lees hier haar eetdagboekje!) is bekend als blogger, food coach, columniste van Glamour en nu dus ook als schrijfster van haar eerste kookboek Powerfood!

Gister lanceerde zij haar boek Powerfood in de Lobsterhouse in Amsterdam en ik was erbij! Zij overhandigde geëmotioneerd het eerste exemplaar aan haar moeder, Rens’ grote voorbeeld. Zij kreeg de liefde voor good food immers met de Friese paplepel ingegoten. De launch werd bijgewoond door de voltallige familie Kroes met aanhang, veel vrienden en pers. En uiteraard kregen we heerlijke healthy hapjes en drankjes – hoe kon het ook anders.

Onder aan deze blog vind je foto’s van de book launch, maar natuurlijk eerst het boek!

Powerfood

Het boek is eigenlijk precies zoals ik Rens zie: healthy, powerfull, vrolijk, inspirerend en mooi. Ja echt, een super mooi boek! Het staat vol met foto’s van de heerlijkste food pics en coole foto’s van Rens. Knap kind! En de recepten zijn helemaal in mijn straatje. Ik wil ze allemaal maken. En wel nu…! Wie pikt er een vorkje mee?! 😉 Powerfood Rens Kroes pagina's

Het boek is ingedeeld in 7 recept categorieën: ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Zoals je van Rens (en mij) gewend bent zijn alle ingrediënten volledig puur. Zakjes en pakjes zijn een dikke no go in huize Kroes.

Een greep uit de recepten: amandel-pompoenbrood, quinoa sushi, raw oreo’s (o my…), pastinaak patat, mini pizza’s, de regenboog salade en niet te vergeten Phyllon’s verjaardagstaart!

Het zijn behoorlijk wat recepten, dus je kunt wel even vooruit met deze powerfood recepten. Ik vind koken heel leuk, maar ben zeker geen chef kok. Daarom word ik ook blij van de eenvoud van de gerechten. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en er komen geen ingewikkelde kooktechnieken aan te pas. Dus ook als er geen Jamie Oliver in je schuilt, kun je ook aan de slag met Powerfood!

Een ander fijn deel in het boek: Eten als medicijn. Hier bespreekt Rens lichamelijke klachten en welke voeding je kan helpen. Handig! Wist je bijvoorbeeld dat je voor gezonde darmen het beste kikkererwten, pompoen, lijnzaad, banaan en gedroogde vruchten kunt eten?

Conclusie

Powerfood, yes or no? Nou dat lijkt mij duidelijk. Yes! Ik vind het een musthave in je (kook)boekenkast. Doe ‘m je zelf cadeau of verras een vriendin, zus of je healthy (to be) moeder ermee. Door de mooie foto’s kun je ‘m ook prachtig ‘etaleren’ in je huis.

Boek kopen? Dat kan bijvoorbeeld bij Bol.com!

Powerfood – Rens Kroes €19,99
UITGEVERIJ UNIEBOEK | HET SPECTRUM

Launch foto’s Powerfood

Powerfood Rens kroes met moeder
Rens overhandigt geëmotioneerd het eerste exemplaar van Powerfood aan haar moeder, haar grote voorbeeld.
Powerfood Rens Kroes met doutzen voor de camera
Rens samen met zus Doutzen voor de camera van o.a. RTL Boulevard.
Powerfood Rens Kroes on stage
Rens geeft haar eerste speech ever. Fijn, met zo’n mega camera van RTL Boulevard op je mik. Ik doe het je niet na!
Powerfood Rens Kroes met phyllon
Nieuwsgierig neefje Phyllon (zoontje van Doutzen & Sunnery) wil er ook bij! Helemaal niet camera schuw… zou het in de familie zitten!?
Powerfood Rens Kroes - health bloggers
Health bloggers united!
Van links naar rechts –> Esmee van Workthates.nl, Sophie van Beautyandthe.nl, Rens & me!
Powerfood Rens Kroes quinoa salade hapje
Heerlijke quinoa salade als hapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties

 1. Prachtig boek vol heerlijke recepten. Alleen vind ik een heel groot min punt is dat er op veel pagina’s geen foto’s van het gerecht staan.ik krijg juist zin om een gerecht te maken na het zien van een foto. Ik mis er flink wat in het boek….of heb ik een misdruk 😉

 2. Het is een prachtig boek. De recepten die er in staan zijn lekker, gezond en makkelijk te maken. Mooie foto’s erbij en een leuke tekst.
  Ik ben hierdoor veel nieuwe dingen gaan uitproberen.
  Echter is het wel zo dat er veel dure ingrediënten op staan die je ook niet zomaar in de supermarkt kunt kopen. Dat vind ik jammer. Maar de producten zijn wel te vervangen door andere, gangbare producten.

 3. Vandaag bij Ekotown het boek gekocht en ik kan niet wachten dat ik thuis ben en het kan gaan lezen. Wat ziet het er mooi uit!

 4. Ik wil dit boek graag hebben. Ik volg Rens al een tijdje via haar website/blog en heb er ook gezien bij RTL Late Night. Ik ben zo benieuwd naar het boek. Ik heb al veel foto’s ervan gezien en ik heb er veel over gelezen. Maakt me nog nieuwsgieriger!

  XX
  Michelle

 5. Ben super benieuwd naar het boek! En naar de schoenen die Rens draagt 🙂 weet iemand waarvan die zijn? Zoek al en tijdje zo iets!