Mijn vierde maand Personal Body Plan

Health, Sport  /   - 

Al weer vier maanden ben ik bezig met Personal Body Plan, waarvan de laatste twee maanden in Bali – waar ik nu even woon en werk. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: deze vierde maand was niet mijn beste. Verre van zelfs. Ik zal je uitleggen waarom.

Ik was best lekker bezig, zelf hier op Bali, waarvan ik aanvankelijk dacht dat het moeilijk zou zijn om vol te houden. Maar ik ging netjes 3 a 4 keer per week naar de gym voor mijn trainingen en ook met mijn maaltijden hield ik rekening: veel eiwitten en groenten en niet te veel koolhydraten. Naast de PBP trainingen was ik ook elke dag in de zee te vinden om te surfen. Dus al met al ging het best goed.

#ribbenfail

Totdat ik keihard op mijn plaat ging met surfen en mijn ribben kneusde. Bye bye lekker surfen, bye bye sporten…. Ik kon niks meer, maar dan ook echt niets. Mocht je alle details willen, lees dan vooral deze blog over mijn frustraties rondom mijn gekneusde ribben. gekneusde ribben bali

Ik baalde er zo van joh! Ik was zo lekker bezig en nu voelde het alsof al mijn harde werken van de de maanden ervoor voor niks was. Terug bij af zeg maar. Gelukkig was daar coach Lars die me met een belletje en een flinke peptalk wist te vertellen dat ik niet bij de pakken neer moest gaan zitten. Even niet sporten zou niet het einde van mijn Personal Body Plan resultaat betekenen. Hmmm… ik was niet gelijk overtuigd, maar er zat niets anders dan me eraan over te geven en de situatie te accepteren zoals ‘ie is/was.

Het advies..

Lars adviseerde me dat ik nu meer rekening moest houden met mijn voeding. Minder calorietjes, want ik beweeg immers veel minder. Nu moet ik je eerlijk vertellen dat ik dat wel lastig vond. Als ik nog in de vetverbranding zou willen zitten, zonder sporten, werd mijn dagelijks calorie inname wel heel laag. En omdat ik in Bali niet de controle heb over tracken (want geen eigen keuken) blijft het gissen naar hoeveel je echt binnen krijgt. Dus ja, ik heb er een beetje rekening mee gehouden. Maar heel de dag hongerig zijn, had ik ook geen zin in. Dan maar op onderhoudsniveau qua calorieën en dus geen vet verbranden. Dat komt wel weer als ik weer mag/kan sporten.

Mahjong & Snapchat

Na 2 weken écht niks gedaan te kunnen hebben met die stomme ribben, ben ik toen weer naar de sportschool gegaan. Om te fietsen… op de hometrainer. Niet mijn ding, maar goed, dat ging zonder pijn en zo was ik toch lekker in beweging en verbrandde ik wat extra calorieën. Ik ging om de dag en fietste dan iets meer dan een uur en verbrandde zo 500 kcal per keer. En met spellen als Patience en Mahjong op de hometrainer en álle snapchats op mijn telefoon kijken, kwam ik de tijd wel door 😉

Precies een week geleden begon mijn eigen I Love Health Retreat op Bali. 9 meiden zijn naar Bali gevlogen voor een healthy, fit en fun holiday met mij. Te gek! Maar ik wilde zo graag sporten en surfen met mijn meiden. Dus ik heb zo veel mogelijk rust gehouden vóórdat ze kwamen en met succes! Ik heb deze week 3 trainingen mee gedaan (boxen, een warrior training en yin yoga) en diverse surfsessies. Niet alles geheel pijnloos, maar het ging. So i’m back on track!! Het zijn dus niet mijn PBP training geweest. Die komen volgende week weer. Ik kan niet wachten tot ik weer lekker kan sporten, helemaal zonder pijn. Nog eventjes geduld… en dan ga ik die laatste 2 maanden van mijn PBP knallen!

daisy trainen personal body plan soham bali
Toen ik nog wel mijn PBP trainingen kon doen…

Vallen & opstaan

Zoals ze bij PBP altijd zeggen: je resultaat bereik je met vallen en opstaan. Het gaat nooit in één rechte lijn omhoog. Dat vallen heb ik helaas wel heel letterlijk genomen. Maar ik ben mentaal in elk geval weer opgestaan, nu het laatste stukje fysiek nog.

Volgende maand… update 5!

Mocht je zelf ook willen starten met Personal Body Plan, dat kan! Daarvoor hoef je uiteraard niet in Amsterdam te wonen, want je kan Personal Body Plan overal volgen waar je ook bent, bij welke sportschool je ook traint, dankzij de PBP-app. Vandaag 29 april sluit de inschrijving voor de maart groep. Check de site voor meer info.

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Hi Dais,
  Wat goed om te lezen dat het al een stuk beter met je gaat. Ik kan de frustratie zo goed voorstellen…. Oh.. Wat balen! Maar gelukkig back on track….
  Rustig aan!
  Heerlijk weer het sporten opbouwen!
  Betekent dit dat je helaas ook niet mee kan doen aan de Marikenloop?

  Take care!
  Liefs!
  X
  Cathelijne

  1. Hey Cathelijne,

   JA wel hoor, MArikenloop doe ik zeker. Weet niet of ik de tien km ga redden, omdat ik anderhalve maand niet heb kunnen trainen. Maar de 5 km dus sowieso. En wie weet trek ik de tien ook nog wel. We zullen zien 🙂
   zie je dan xx