De foto van deze heerlijke linzensoep postte ik onlangs op Instagram en de hoeveelheid receptenverzoeken waren niet aan te slepen. U vraagt, wij draaien!
Ingrediënten linzensoep
voor circa 5 kommen
- 250 gram linzen*
- 3 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chili vlokken
- olijfolie
*ik gebruikte een blik linzen van Bonduelle
Bereiding linzensoep
- Snijd de ui fijn en pers/snipper de knoflookteen. Snijd ook de paprika in blokjes en de bleekselderij in reepjes.
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 minuten.
- Voeg nu de paprika en de bleekselderij samen met de kruiden toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg nu de tomatenblokjes en de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Laat een kwartier op laag vuur door koken.
- Spoel de linzen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.
- Voeg 5 minuten voordat de soep klaar is de linzen toe en roer goed door.
Enjoy!
Liefs
Nou alles uit de blik ik zou dit niet durven….
Hij was heerlijk. Ook mijn zoon, die niet van soep houdt, vond deze lekker.
Heerlijk ben een beetje afgeweken omdat ik niet alles in huis had, heb er 2 wortelen en een halve venkel bij gedaan en een eetlepel
Raz El Hanout is lekker spicy geworden.
LEkker zeg 🙂
Vandaag gemaakt, had nog mager rundergehakt (opgebakken met sambal) erbij gedaan en wat extra groenten, superlekker!! Dankjwel
Die ga ik maken, heel fijn dat de soep ook zo klaar is!