Lesje kiemen #7 || Greenpeez

Food, Health  /   - 

Greenpeace? Nee: Greenpeez. Het zorgt overigens wel voor peace in je buikje, want Greenpeez, oftewel erwten scheuten, zijn een mega health bom!

Oké, verklaar je nader. Greenpeez zijn kiemgroenten, net als taugé, alfalfa en broccoli kiemen. Het zijn de jonge uitlopers van doperwtjes.

Als je erwtjes laat ontkiemen, groeien daar erwtenscheuten uit: dunne groene stengeltjes. Net als alle andere kiemgroenten bevatten de kiemplantjes in verhouding vele malen meer voedingsstoffen dan de volwassen plant. greenpeez, erwtenscheuten, kiemgroente

What to do met Greenpeez?

De smaak van Greenpeez lijkt echt op erwt en is lekker fris en knapperig. Je kunt er alle kanten mee op. Het smaakt erg goed in een salade en het staat ook nog eens mooi als garnering. In een wok gerecht smaken de Greenpeez ook heel goed. Gewoon even kort meebakken in bijv. (kokos)olie en knoflook. Yumm! Ook je erwtensoepje boosten met de jonge health bommetjes is lekker en een heel gezond idee. Ik heb ze pas gebruikt in een wrap (recept snel online, so stay tuned…). Erg lekker!

Voedingswaarden Greenpeez

Ik riep net al dat Greenpeez echte health boosters zijn. In een klein plukje van deze kiemen zitten erg veel eiwitten en vezels. Goed voor de stoelgang dus. Verder zijn ze laag in calorieën en nagenoeg vetvrij.

  • Energie 19 Kcal
  • Vetten 0,1 g (vetvrij)
  • Koolhydraten 1,58 g
  •             Waarvan suikers 0,6 g
  • Eiwit 3,1 g (eiwitrijk)
  • Zout 0 g
  • Vezels 1,7 g (vezelrijk)

Waar te koop?

Nee hoor, geen moeilijk gedoe bij natuur- of speciaalzaken. De Albert Heijn heeft inmiddels heel wat kiemgroenten in het schap en zo ook deze Greenpeez (ze noemen ze erwtenscheuten bij AH).

Je kunt erwtenscheuten een paar dagen bewaren in de koelkast.

Wat zijn kiemgroenten ook al weer?

Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze ontspruiten uit noten, zaden, pitten en granen. Op het moment van oogsten bevatten ze grote hoeveelheden vitamines en mineralen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Eerder schreef ik al blogs over peulvruchten kiemenprei kiemenkikkererwten kiemenbroccoli kiemenrode bietkiemen en radijskiemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Al die nieuwe bakjes bij de AH zijn echt top! Ook dat bakje kiem/peulvruchten (oid) is super lekker. Eventjes wokken en een ideale aanvulling in salade. Ga deze dit weekend even proberen, thanks voor de tip en uitleg!