Havermoutje || boek review

Food, Health  /   - 

Havermoutje, Havermoutje, Havermoutje… waar was je nou al die tijd? Een havermout liefhebber als ik wordt zielsgelukkig van een kookboek als jij. A match made in heaven: Havermoutje en ik… zucht…

Havermoutje begon als een Instagram account met jaloersmakend mooie én lekkere foto’s van de meest uiteenlopende gerechten gemaakt met havermout. Uiteraard volgde ik dit account op de voet voor de nodige havermout inspo. Nu dan eindelijk hét Havermoutje kookboek verkrijgbaar is, kan  het natuurlijk niet anders dan dat dit boek in mijn healthy kookboeken kast prijkt.

Ik vind het zelfs een beetje zonde om dit boek ín mijn kast te zetten. Het is bijna ‘koffietafelboek’-waardig. De foto’s in het boek zijn echt heel mooi. havermoutje kookboek

Havermoutje recepten

Behalve lof voor het design en de mooie foto’s in Havermoutje, wil ik ook alle lof geven aan Pascalle & Mathijs, de auteurs, voor de ontzettend originele gerechten. Dacht je dat je alleen havermoutpap kon maken van havermout en dat een havermout pannenkoek al behoorlijk culinair is? Wrong thinking! Je kunt het zo gek niet bedenken of er staat een recept met havermout in het boek. Een aantal lekkere voorbeelden:

 • Havermoutkroketjes met geitenkaas
 • Havermout cappucino
 • Havermoutpizza
 • Haverchips
 • Havermeel stroopwafels (als meisje met roots in Gouda – hallo stroopwafels – vind ik dit natuurlijk té gek!)
 • Haverpaaseitjes

En zo kan ik nog wel even doorgaan, want er staan 70 originele gerechten in Havermoutje. havermoutje kookboek

Ook leuk: diverse recepten om zelf brood met havermout te bakken. Dit staat hoog op mijn to-bake lijstje. Dus ik kan me zo voorstellen dat er binnenkort zo’n receptje op I Love Health gedeeld gaat worden. havermoutje kookboek

Het boek begint overigens met uitleg over de verschillende haver(mout)soorten, zodat de verschillen gelijk duidelijk zijn tussen bijv. haverkorrels, -mout, -meel, -zemelen, -melk en -olie. Ook vind je in dit deel van het boek allerlei basisrecepten met havermout. Denk aan een basis havermoutpap of aan havermelk of andere plantaardige melk recepten. Handig!

Veel lof voor Havermoutje, zoveel is duidelijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit boek in je kast moet staan als je jezelf ook maar een klein als health lover beschouwt. Of als je denkt dat havermout niet te pruimen is. Dan is dit boek hét bewijs dat havermout zoveel meer is dan ‘saaie pap’.

Je kunt Havermoutje kopen bij Bol.com. havermoutje kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

 1. Dus toch een boek voor mij hehe.

  ‘Of als je denkt dat havermout niet te pruimen is. Dan is dit boek hét bewijs dat havermout zoveel meer is dan ‘saaie pap’.’

  Ben wel benieuwd naar de havermelk 🙂 daar ga ik eens even naar googlen!

 2. Ja, Dit is inderdaad een fantastisch boek.
  Vooral de havercino vind ik super!!
  Enige min punt vind ik persoonlijk zijn de hoeveelheid recepten voor de hoofdmaaltijd. Dit had meer gemogen naar mijn smaak.

 3. Oooh heel benieuwd ga hem bestellen!! Ik ben ook een super fan van havermout en dan vooral met appel en kaneel mijn favoriete!