Eetdagboek van health lover Annemerel(.com)

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Eén van de blogs die ik zelf graag volg is Annemerel.com. Annemerel is voor mij namelijk een grote hardloop inspiratie. Het lijkt wel alsof ze de ene na de andere (halve) marathon uit haar mouw schudt 😉 Gaaf! Opvallend was dat in februari veel gezonde receptjes voorbij kwamen op haar blog. Wat bleek: ze heeft een detox maand in het leven geroepen en motiveerde haar lezers om mee te doen. Hoog tijd dus voor een eetdagboekje op I Love Health! Lees je mee in het eetdagboek van Annemerel?

“Ik hou van eten en het liefst eet ik iedere avond pasta of risotto. Ik loop veel hard en heb de afgelopen jaren twee marathons gelopen, maar viel geen grammetje af. Logisch. Als je iedere avond pasta eet (en niet van de kleine bordjes bent). Februari stond op mijn blog Annemerel.com in het teken van #detoxfebruary #cutthecrap. Ik daagde mezelf en mijn lezers uit in de maand februari zo min mogelijk snelle suikers, verpakt voedsel, alcohol, melkproducten en andere “crap” te eten.

Het resultaat na vier weken? Twee kilo lichter, veel minder last van een opgeblazen gevoel en een rustigere huid. Die pasta? Eet ik nu hooguit één keer per week en vaak de avond voordat ik een duurloop ga doen, die ‘vreten’ namelijk nogal wat energie. Ik heb drie dagen een eetdagboekje bij gehouden voor I Love Health, maar besef nu pas dat ik drie avonden niet volledig volgens mijn boekje gegeten heb. Maar ja, weekend, duurloop, ouders, eten met vriendinnen… Oeps. Jullie moeten me maar gewoon op mijn woord geloven, meestal gedraag ik me beter.” 😉

Zaterdag

Lunch annemerel.com - zalm ei avocado speltbrood

 • Ontbijt: Ik begin de dag met mijn standaard havermout ontbijtje. Daar begon ik ruim een half jaar geleden mee en sindsdien eet ik het minstens vier keer in de week. 40 gram havermout, 250 ml (ongezoete) amandelmelk, 1 appel, kaneel en goji bessen + lijnzaad.
 • Tussendoor: Ik probeer een nieuw recept uit: havermout koekjes met rozijnen en appel. Natuurlijk moet ik er meteen één proberen als ze uit de oven komen. En een uurtje later nog eentje, om te kijken of ze ook lekker zijn als ze zijn afgekoeld.
 • Lunch: Mijn vriend maakt lunch en dat is fijn, want zelfs buiten de deur lunch ik niet zo lekker. Hij roostert twee speltboterhammen, maakt een mix van avocado en citroen en smeert dat over de boterhammen, legt er een paar plakken zalm, twee gekookte eitjes en salade op. Heerlijk.
 • Tussendoor: Een banaantje en nog een havermoutkoekje. Ze zijn erg lekker!
 • Diner: Morgen ga ik 30 kilometer hardlopen, dus ik heb een goede bodem nodig. Er staat linzensoep voor me, maar ik bedenk me dat dit niet erg handig is als ik de dag er na moet hardlopen. Ik maak een snelle (gezonde) risotto met citroen en zonder room.

Zondag

linzensoep lunch annemerel.com

 • Ontbijt: Ik ontbijt al om half acht, lekker vroeg voor de zondag, maar ik ben gisteravond als een echte granny al om half tien in slaap gevallen. Wat marathontraining al niet met je doet ;-). Ik maak weer mijn havermoutontbijtje.
 • Tussendoor: Eigenlijk wil ik mijn gelsnoepjes meenemen voor tijdens mijn run, maar helaas zijn die op. Ik ga dus 30 kilometer hardlopen zonder drinken en eten. Dom, want na 27,5 kilometer ga ik bijna van mijn stokje. Ik stop voor een Cola (oeps) en all is right in the world again!  Thuis eet ik direct een banaan en drink ik nog een glas water.
 • Lunch: Ik lunch met een kom linzensoep. En een uurtje later met twee speltboterhammen met eieren. Je zult maar honger hebben 😉
 • Tussendoor: Ik eet bij mijn ouders en om 17.00u gaan zij aan de chips. Ik kies voor rijst-sojacrackers.
 • Diner: We eten kip van ’t spit, een salade en aardappeltjes. Normaal probeer ik geen ‘normale’ aardappel te eten, maar nu neem ik er toch wat.
 • Tussendoor: ’s Avonds neem ik nog een havermoutkoekje bij de thee.

Maandag

 • Ontbijt: Erg veel afwisseling heb ik deze week niet qua ontbijt, ik begin de dag weer om half zeven met een bakje havermout.
 • Tussendoor: Als ik om 9.00u op kantoor kom heb ik eigenlijk direct alweer honger, ik neem een stuk bananenbrood en ‘prop’ er een half uur later nog een stuk bananenbrood achteraan.
 • Lunch: Ik heb linzensoep meegenomen en haal bij de bakker een speltbolletje.
 • Tussendoor: Ik kon het niet laten en haalde bij de bakker ook speltkoekjes. Zo lekker, met cranberry! Later op de middag neem ik ook nog een banaan.
 • Diner: Ik eet samen met Esmée van Work That Es bij Wagamama. We kiezen heel gezond voor een raw juice, maar ik kies vervolgens toch voor mijn lievelingsgerecht, de yaki udon, met noodles, kip en garnaal. Mijn dessert? Drie bolletjes kokosijs. Kokos is goed, toch? 😉

Uiteten met Esmee van workthates.nl diner wagamama

Mijn reactie: Wat een leuk initiatief, je #cutthecrap maand! Ik heb de hele maand je lekkere, healthy receptjes in de gaten gehouden. Super dat je het zo goed hebt volgehouden! Begrijpelijk dat je voor duurlopen goed moet eten. Langzame koolhydraten zijn dan het belangrijkst. Maar dat zit wel goed bij jou geloof ik. Je eet je pasta’s dan wel volkoren toch? Dat is wel belangrijk hoor. Of spelt pasta, ook erg lekker en gezond. Wat betreft je risotto: je kunt dit ook met quinoa maken. Verder houd je dan hetzelfde recept aan. Quinoa is super goed voor als je gaat sporten! Het enige echte misstapje in je dagboek is je Cola… maar ja, dat wist je zelf ook wel. En om nou van je stokje te gaan, is ook niet de bedoeling! Dan heb ik liever dat je een Cola pakt! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

 1. Lijkt me wel wat weinig per dag, of eet ik gewoon veel meer? 😀

  Wanneer je 30km gaat lopen zou ik wel steeds een flesje water meenemen. Nu is het nog niet zo erg, maar in de zomer als de zon erg schijnt kan je echt gaan uitdrogen. Je hersenen kunnen erg slecht tegen deshydratatie (denk maar aan die marathonlopers die verward/heel suf over de eindstreep gaan). Thought you should know 😉

 2. Leuk om ook je dagelijkse eetpatroon te zien, naast de recepten die je deelde. Ik zou alleen willen dat er eens iemand een havermoutje klaarmaakte voor me, want ik vind het echt ranzig, maar volgens mij heb ik het verkeerd klaargemaakt.

 3. Hoi. Wat leuk om te lezen, ik begin voor het eerst echt met health food te eten, zelf ben ik moeder van 3 en ben natuurlijk te zwaar, maar ga niet afvallen, mij hersenen zeggen dan, o jij mag dit niet, daar heb ik juist zin in. Dus heb besloten om niet af te vallen maar juist super gezond te gaan eten. Vandaag al lekker spullen ingeslagen, morgen even naar de Thuin voor die goijbessen. Gr Asia