9 x haarmaskers van healthy food!

Beauty, Food  /   - 

Met veel envy kijk ik naar celebrities die altijd vol, glanzend haar lijken te hebben. Beyoncé switcht moeiteloos van lang naar kort en weer terug, en alles blijft mooi zonder enige gespleten punt. Ik weet het, ik weet het, zij heeft een team aan stylisten en kappers, maar de vraag ‘Hoe krijg je mooi haar?’ blijft toch vaak in mijn hoofd rondspoken. Gelukkig heb ik een topper van kapper: Marriet Gakes, met een eigen salon in Amsterdam! Zij gaf mij een lijst met haarmasker tips zodat je jouw haar zo gezond en glanzend mogelijk kan houden, maar dan op de I Love Health-manier. Meaning: met slechts de hulp van moeder aarde.

Food haarmaskers

Haarmaskers zijn vaak een goede, snelle oplossing tegen haarproblemen. Het kan je haar net even het goeie zetje geven. Hieronder hebben wij een lijstje met haarmaskers voor je samengesteld die je kan maken met etenswaren. Super makkelijk en budgetvriendelijk dus. Voor elk probleem, één.

Aardbeienmasker: voor vet haar
Pak een handje vol aardbeien en prak deze tot een ‘mousse’, voeg daar een eetlepel honing en een eetlepel olijfolie aan toe. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel uit met koud water.

Kokosoliemasker: voor droog of beschadigd haar
Voor droog of beschadigd haar is kokosolie dé oplossing. Meng twee eetlepels kokosolie en één eetlepel olijfolie, laat dit 10 minuten intrekken en spoel het daarna goed uit. PS. Veel celebrities gebruiken dit ook.

Mayo-egg mask: voor futloos haar
Meng 3 eetlepels mayonaise, een halve eetlepel olijfolie met een ei. Laat het masker 30 minuten intrekken en spoel het uit met lauw water.

Honey-olive mask: voor krullend haar
Dit masker kun je ook gebruiken als je droog of pluizend haar hebt. Meng een ei, een eetlepel olijfolie en een eetlepel honing. Breng het aan op je haar en laat het dik 10 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met lauw water, niet te warm!

Romige avocado-honing masker: goed voor alle haartypes
Mix het vruchtvlees van 1 avocado met 1 eetlepel honing. Smeer in je haar en laat 20 minuten intrekken voordat je het met lauwwarm water uitspoelt.

Anti-dry mask: voor droog haar
Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 losgeklopte eieren. Laat 20 minuten intrekken en spoel uit met koud water. Gebruik geen heet water, want dan stolt het eiwit! (IEUWWW!!!)

Cleansing apple mask: voor vet haar
Mix 25 ml appelcider azijn met het rasp van de schil van 1 citroen. Laat 15 minuten intrekken en spoel uit met lauwwarm water.

Banaan, honing en amandel masker: goed voor droog haar en een gevoelige hoofdhuid
Pureer een halve banaan met 2 eetlepels honing en een paar druppels amandelolie. Masseer op je hoofdhuid en laat 20 minuten intrekken met een badmuts op. Spoel uit met lauwwarm water.

Havermoutmasker: als je last hebt van roos
Meng een eetlepel havermout met een eetlepel olijfolie en een eetlepel melk. Laat het masker 25 minuten intrekken en spoel het uit met shampoo.

Meer weten over hoe je mooi haar krijgt en houdt? Haarstyliste Marriët Gakes gaf al eerder 10 tips wat te eten voor mooi haar. 

Hoe krijg je mooi haar? aardbeien voor haarmaskers

 

Xx

Daisy & Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. De maskertjes met ei gebruikte ik tot voor kort regelmatig en werken echt super goed inderdaad! Maar nu ik zoveel mogelijk veganistisch leef gebruik ik het eigenlijk niet meer, dus het maskertje met avocado ga ik snel proberen. Goed idee! ^^