Club sandwich met makreelsalade en kiemen

Wat kan het toch fijn zijn om even iets meer de tijd te nemen om een lekkere lunch voor jezelf te maken. Een club sandwich ziet er vaak net wat fancy-er uit, maar is toch nog relatief simpel te maken! Aan deze club sandwich met makreelsalade hebben we kiemen toegevoegd. Dat is niet alleen omdat het leuk staat èn lekker smaakt, maar vooral omdat ze super gezond zijn!

Deze keer hebben we venkelkiemen gebruikt. Venkelkiemen in het bijzonder barsten van de vitamine B en foliumzuur. Qua smaak zijn de kiemen – evenals de plant – een beetje anijsachtig. Misschien weet je dat wel als je wel eens met venkel kookt, of venkelthee drinkt. Lekker dus! Door deze zoetige smaak zijn de kiemen ook goed te gebruiken bij zoete gerechten, zoals bij je nagerecht.

Ingrediënten club sandwich met makreelsalade en kiemen

Voor de makreelsalade

  • 1 blikje makreel
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 hardgekookt ei
  • sap van een halve citroen
  • peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder naar smaak

Voor de sandwich (voor 1 clubsandwich)

  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 1 avocado
  • 1 Handje verse radijsjes
  • 1 pluk kiemen (ik gebruikte venkelkiemen, maar je kunt ook een ander soort gebruiken)
  • Prikkers om de sneetjes bij elkaar te houden (opt.)

Bereiding club sandwich met makreelsalade en kiemen

Bereiding makreelsalade

  1. Doe het ei in een pannetje en laat het hardkoken (6/7 min.)
  2. Haal de makreel uit het blikje en laat kort uitlekken. Doe het dan in een kom. Voeg de kwark toe. Roer even door.
  3. Pers wat sap uit de citroen bij de makreel. Kijk uit dat je niet te veel doet, anders wordt het te zuur!
  4. Pel het ei, doe het in een klein kommetje. Maak er hier kleine stukjes van door met een vork in het ei te prikken. Als de stukjes klein genoeg zijn, voeg het toe aan het makreelmengsel. Roer door.
  5. Voeg naar smaak de kruiden toe.

Bereiding clubsandwich

  1. Doe de sneetjes brood in een broodrooster (als je geen rooster hebt, kun je het ook roosteren in een pan).
  2. Was ondertussen de radijsjes. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Snijd ook de avocado in stukjes.
  3. Als het brood geroosterd is, snijd de sneetjes schuin door de helft. Snijd ze zo dat ze gelijk aan elkaar zijn qua maat.
  4. Besmeer eerst de eerste snee met de makreelsalade. Leg er plakjes radijs op. Bestrooi met kiemen.
  5. Besmeer vervolgens het tweede sneetje met makreelsalade. Leg er boven op. Leg er avocado op. Bestrooi weer met kiemen.
  6. Leg er nog een sneetje boven op. En steek er een prikker in.

Voila, je club sandwich is af!

clubsandwich met zelfgemaakte makreelsalade

Meer weten over kiemgroenten? Kijk dan op Kiemgroenten.nl

Enjoy!
x Tessa & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie