6 x een gehydrateerde huid van binnen en buiten

Beauty, Food, Health  /   - 

Sponsored. Genoeg drinken is belangrijk om een miljoen redenen. Één daarvan is een mooi, soepel huidje. Als ik niet genoeg drink zie je dat gelijk aan mijn huid: dof, droog, oneffenheden. Bittere ellende. Soms kan het alleen nogal veel voelen om elke dag 2 liter water achterover te slaan. In dat geval kun je proberen op andere manieren gehydrateerd te blijven, zowel van binnenuit als van buitenaf!

Gehydrateerde huid van binnenuit

Goed nieuws; je hoeft namelijk niet per se te drínken om vocht binnen te krijgen. Water kun je ook eten! Veel voedingsmiddelen bevatten van nature veel water, en zijn daardoor ook gelijk laag in calorieën. Dat horen we graag. Ik stelde een lijstje voor je samen met de producten die het meest rijk zijn aan water.

 1.  Watermeloen
  Thuis ligt de koelkast altijd vol met watermeloen. Want: superlekker, het bevat 91,5% procent water en zit bovendien ook nog vol anti-oxidanten. Ook is het een goed tussendoortje door het volle gevoel dat het geeft.
 2. Komkommer
  Van alle groentes, zit er in komkommer het meeste water. Veel mensen denken dat komkommer bijna alléén maar water bevat. Dat is ten onrechte. In komkommer zit namelijk ook heel veel noodzakelijke mineralen.
 3. Paprika
  Misschien verwacht je het niet, maar paprika bestaat voor 93% uit water. Als je een echte rawfood-liefhebber bent, kun je paprika ook prima meenemen als tussendoortje en afhappen als een appel. Zo krijg je je water en vitamines ook binnen!
 4. Bleekselderij
  Ook deze stengels bestaan voor 94% uit water. Je kunt ze heerlijk verwerken in soepen, maar ook prima eten als tussendoortje. Wij vulden ze met lekkere geitenkaas, om het net even die upgrade te geven.
 5. Aardbeien
  Heerlijk, wat mij betreft kunnen aardbeien altijd. Niet alleen in je yoghurt, maar ook in een lekkere frisse salade. Aardbeien bestaan voor 90% uit water, en hydrateren dus ook lekker.

Gehydrateerde huid van buiten: Biotherm Aqua

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om je huid te hydrateren, namelijk van buitenaf. Door een goed vochtinbrengende crème te smeren ontlast je dit grootste orgaan ook even van haar taken. Eerder dit jaar was ik in Parijs op een persevent van Biotherm met Serena van Beautylab en Aranka van Fitgirlcode. Hier mocht ik verschillende producten van Biotherm testen. Biotherm heeft nu ook een fijne nieuwe body-gel uitgebracht, namelikk de Biotherm Aqua-gelée corporelle. Deze lichaamsgel zorgt ervoor dat je gehele huid goed gehydrateerd wordt en blijft. Als jij dus een hete douche hebt genomen na je work-out, kun je hiermee snel weer je vochtbalans herstellen. Zoals ik al eerder schreef, zijn lange hete douches namelijk een beetje funest voor je vochtbalans. Zo is de schade toch enigszins in te perken. Ook fijn aan de gel is dat hij lekker snel intrekt. Heb je geen zin om – gehydrateerd en wel – je frisse outfit in te glibberen, heb je aan Biotherm Aqua-gelée dus zeker een goeie!

gehydrateerde huid

Je kunt Biotherm Aqua-gelée kopen bij jouw lokale parfumerie. Voor meer info zie ook biotherm.nl.

Heb jij nog tips voor een gehydrateerde huid? Deel ze met ons in de comments! Vinden we leuk 🙂

Xx

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *