10 x wat moet je eten voor gezond haar?

Beauty, Food  /   - 

Gister heb ik weer in de stoel gezeten van mijn kapper: Marriët Gakes, de allerbeste kleurspecialist van Nederland ( ja echt, ze heeft diverse keren die award gewonnen! Dus ik mag legaal over haar opscheppen.)Doordat ik veel in Bali ben en dus heel veel in de zee lig, en al die zon op mijn kop, was mijn haar weer een bosje touw geworden! Gelukkig was daar Marriet met haar schaar en gezonde verftechnieken en hoera, mijn coupe valt weer in de categorie: shiny, healhty hair!  Terwijl ik in de stoel zat hebben we het ook uitgebreid gehad over hoe je nou gezond haar krijgt (of houdt). Voeding speelt daarin een belangrijk rol! Ze gaf mij 10 tips en die deel ik natuurlijk graag met jullie!

gezond haar, kapper, marriet gakes
Before in de kappersstoel! Dode, blonde, zon & zee & zout lokken 🙁

Wat moet je eten voor gezond haar?

1. Zalmfilet

Dat zalmfilet goed is voor je gezondheid, is algemeen bekend. Zalmfilet bevat omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Hier profiteert ook je haar van. Het zorgt voor een gezonde hoofdhuid.

2. Groene groenten

Spinazie, broccoli en snijbiet zijn een prima bron van vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te produceren. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar. Groene groenten bevatten ook ijzer en calcium

3. Bonen

Kidneybonen en linzen zouden eigenlijk een belangrijk deel van je haarverzorgingsdieet moeten uitmaken. Ze bevatten onder andere proteïne voor de haargroei. En zijn rijk aan ijzer, zink en biotine. Biotine verbetert de haarconditie en helpt tegen kaalheid en grijs haar.

4. Noten

Een van de beste bronnen van selenium is de paranoot. Selenium houdt de hoofdhuid gezond. Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur, die helpen het haar in topconditie te houden. Ze zijn ook een goede bron van zink, net als cashewnoten, pecannoten en amandelen. Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval.

5. Gevogelte

Kip en kalkoen zijn rijk aan proteïne en ijzer en helpen tegen broos haar.

6. Eieren

Eieren bevatten proteïne, biotine en vitamine B12. Dit zijn belangrijke beautyvoedingsstoffen.

7. Volkorenproducten

Voor een gezonde dosis zink, ijzer en vitamine B moet je zorgen dat je voldoende volkorenproducten eet. Bruinbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst zijn hier voorbeelden van.

8. Oesters

Oesters zijn vooral bekend om hun potentieverhogende capaciteiten. Maar ze zijn ook goed voor gezond haar. Dit komt door het mineraal zink, een krachtige antioxidant.

9. Zuivelproducten

Zuivelproducten bevatten calcium en dit mineraal stimuleert de haargroei. In melk en yoghurt zitten ook wei (whey) en caseïne (een bepaald eiwit), twee belangrijke bronnen van proteïne. Haar dat snel afbreekt heeft een tekort aan proteïne.

10. Wortelen

Vitamine A draagt bij aan een gezonde hoofdhuid. Dit is essentieel voor glanzend haar. Voor voldoende vitamine A kun je onder andere kiezen voor wortelen.

Hoe is het met jouw healthy hair? Heb je nog tips voor gezond haar? Ik hoor ze graag! xxx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties