4 natuurlijke tips tegen een droge huid

Beauty, Food, Health  /   - 

Misschien heb jij er de laatste weken ook wel extra last van gehad: een droge huid. Door het vele binnen zitten en in de weer zijn met desinfect, is mijn huid een stuk droger. Wij hebben een aantal verzorgende tips voor je op een rijtje gezet!

Wat kun je doen tegen een droge huid?

De juiste voeding

De juiste voeding helpt een droge huid tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan producten, zoals vis, spinazie of bessen. De vis zit vol met gezonde vetten die ervoor zorgen dat er extra talg wordt aangemaakt in je huid. Het groene blad van spinazie bevat luteïne. Dit stofje beschermt je huid tegen UV-straling. We vergeten vaak dat de zon nog steeds ontzettend krachtig is, ook wanneer het kouder is buiten. Kook de spinazie in olie, zo wordt de luteïne beter door je huid opgenomen. En bessen, die verbeteren het vochtgehalte van je huid. Maar ook noten, avocado, olijfolie, kokosnootolie, honing, pompoen en hennepzaad mag je allemaal wat vaker op je menu zetten in droge periodes van het jaar.

Douche niet te vaak

(Te) heet douchen of badderen doet meer slecht dan goed. Warm water, vooral stromend warm water, zorgt ervoor dat het vetlaagje op je huid oplost. Maar juist dat laagje vet is erg belangrijk. Het biedt bescherming en houdt het vocht in de huid vast. Nu herstelt deze beschermlaag bij de meeste mensen snel, maar als mensen jarenlang iedere dag douchen, kan dat leiden tot een permanente droge, geïrriteerde huid. Douche daarom niet iedere dag als dat niet per se nodig is, maar bijvoorbeeld om de dag. Als je toch iedere dag wilt douchen, kun je minder lang en minder warm douchen.

Kokosolie

Na het douchen is het slim om je huid in te smeren met een voedende crème of olie. Nu kun je natuurlijk allerlei dure crèmes aanschaffen die van alles beloven, maar het kan een stuk simpeler en voordeliger. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosolie. Het verzorgt niet alleen van binnenuit, het kan ook heel goed uitwendig gebruikt worden. Het is hypoallergeen (zeer kleine kans op allergische reactie) en zeer geschikt voor de verzorging van je droge huid of haren. Ik gebruik het als ik droge haarpunten heb of als lippenbalsem. Heerlijke geur ook! Lees in deze blog meer over kokosolie.

Gebruik natuurlijke zeep

Op het gebied van bad- en doucheproducten is er keus genoeg. Maar sommige varianten kunnen je huid juist nog meer uitdrogen door de chemicaliën en parfums die erin verwerkt zijn. Gebruik je dagelijks een douchecrème of –gel? Ga dan voor een milde, geurloze en zeepvrije variant om irritatie en uitdroging te voorkomen.

Ken jij nog trucjes die een droge huid tegen gaan? Deel ze vooral in de comments! Sharing is caring.

Liefs, team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *